PRESUDA JE SRAMOTNA! Bolne reči Jovaninog brata nakon presude bahatom vozaču paraju dušu
Mladen Gigić, Foto: Kurir/Privatna arhiva

tuga

PRESUDA JE SRAMOTNA! Bolne reči Jovaninog brata nakon presude bahatom vozaču paraju dušu

Zamenica višeg javnog tužioca u Nišu Tatjana Stevanović zatražila je u završnoj reči na prošlom ročištu danas najstrožu kaznu od 12 godina zatvora dok je Gigićev branilac advokat Milan Zelen pak tvrdio da je teška nesreća posledica neispravnosti na kočionom sistemu

Objavljeno:

Čuo sam presudu i mislim da je sramotna. Sada se pokazalo da mlad život u Srbiji ne vredi ništa, da može bilo ko da ga uništi prođe s blagom kaznom...

Ovim rečima je presudu od 7 godina zatvora za Mladena Gigića (20) iz Niša, koji je 21. novembra prošle godine, pijan prošavši na crveno svetlo, izazvao saobraćajnoj nesreću u kojoj je preminula studentkinja Jovana Petković (25) iz Žitorađe, prokomentarisao njen brat Miljan Petković.

- Mislim da je sva odgovornost na sudiji jer je tužilac tražila 12 godina zatvora što je okrivljeni zaslužio, ali još jednom se pokazalo da mladi život u Srbiji ne vredi - rekao je Miljan Petković.

On je rekao da će se "ovakvi slučajevi ponavljati jer je kazna neprimerena".

- Po mom mišljenju ova odluka je skandalozna. Slučaj se odugovlači godinu dana, okrivljeni je dobio nanogicu i neprimerenu kaznu nakon nje - dodao je Miljan.

On je rekao da je od nesreće prošlo teških godinu dana, a da je posle presude bol još veća...

- Na svačiju psihu je uticao događaj. Njegov advokat predstavlja okrivljenog kao žrtvu psihe, a niko ne postavlja pitanje kako se oseća porodica i mi. da li je nama dobro, da li nam je uništena psiha? Psle ovakve odluke možemo samo još gore da se osećamo, duševni bol će samo biti veći - rekao je on.

Kako je „Blic“ pisao, nesreća se desila na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune, tako što je Gigić golfom naleteo na BMW u kojem je bila Jovana, koja je preminula posle 10 dana u bolnici od zadobijenih povreda.

Na jednom od prethodnih ročišta, veštak saobraćajne struke rekao je da je pregledom snimka utvrđeno da „golf“ prilikom ulaska u raskrsnicu, pre sudara, nije kočio i da su se stop svetla na vozilu uključila tek neposredno pre naletanja na BMW.

Tražili 12 godina robije

Zamenica višeg javnog tužioca u Nišu Tatjana Stevanović zatražila je u završnoj reči na prošlom ročištu danas najstrožu kaznu od 12 godina zatvora dok je Gigićev branilac advokat Milan Zelen pak tvrdio da je teška nesreća posledica neispravnosti na kočionom sistemu i predložio sudu što blažu osudu, ukoliko nađe da je njegov branjenik kriv.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.