GIGIĆ OSUĐEN NA 7 GODINA ROBIJE: Divljačkom vožnjom usmrtio Jovanu Petković iz Žitorađa!
Nastradala Jovana Petković, Foto: Kurir/Privatna arhiva

PRESUDA

GIGIĆ OSUĐEN NA 7 GODINA ROBIJE: Divljačkom vožnjom usmrtio Jovanu Petković iz Žitorađa!

Zamenica višeg javnog tužioca u Nišu Tatjana Stevanović zatražila je u završnoj reči na prošlom ročištu danas najstrožu kaznu od 12 godina zatvora

Objavljeno: 14:53h

Mladen Gigić (20) iz Niša, koji je optužen da je vozeći pijan 21. novembra 2020. godine u Bulevaru Nemanjića u ovom gradu prošao na crveno svetlo i izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Jovana Petković (25) iz Žitorađa kod Vladičinog Hana oglašen je krivim i osuđen na sedam godina zatvora.

Njemu je odmah po izricanju presude ukinut kućni pritvor.

Gigiću je stavljeno na teret da je kobne večeri vozio brzinom većom od 50 kilometara na čas koja je dozvoljena za vožnju u naselju, da je prošao kroz crveno svetlo i da je upravljao vozilom sa 1,38 promila alkohla u krvi.

Kako je „Blic“ pisao, nesreća se desila na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Pariske komune, tako što je Gigić golfom naleteo na BMW u kojem je bila Jovana, koja je preminula posle 10 dana u bolnici od zadobijenih povreda.

Na jednom od prethodnih ročišta, veštak saobraćajne struke rekao je da je pregledom snimka utvrđeno da „golf“ prilikom ulaska u raskrsnicu, pre sudara, nije kočio i da su se stop svetla na vozilu uključila tek neposredno pre naletanja na BMW.

Tražili 12 godina robije

Zamenica višeg javnog tužioca u Nišu Tatjana Stevanović zatražila je u završnoj reči na prošlom ročištu danas najstrožu kaznu od 12 godina zatvora dok je Gigićev branilac advokat Milan Zelen pak tvrdio da je teška nesreća posledica neispravnosti na kočionom sistemu i predložio sudu što blažu osudu, ukoliko nađe da je njegov branjenik kriv.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.