ĐANKOVIĆ PRAVOSNAŽNO OSUĐEN NA 13 GODINA ZATVORA: Pucao u glavu navijaču Rada, ubio ga na mestu!
Ubijeni Petar Arsić, Foto: Facebook/Petar Arsic

Presuda

ĐANKOVIĆ PRAVOSNAŽNO OSUĐEN NA 13 GODINA ZATVORA: Pucao u glavu navijaču Rada, ubio ga na mestu!

Sud je cenio i njegovo držanje posle učinjenog krivičnog dela i odnos prema žrtvi, što je pokazao pobegavši sa lica mesta, te je bio u bekstvu do hapšenja

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je, nakon ponovljenog suđenja, osudio na 13 godina zatvora Strahinju Ðankovića (24) povodom optužbi da je 28. febraura 2018. godine ubio navijača Rada Petra Arsića (38), ispred kafića "3K" na Vidikovcu.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je druga prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz jula ove godine, objavljeno je danas, prenosi Tanjug.

Ðanković je nakon više od godinu dana skrivanja uhapšen u novembru 2019. godine na administrativnom prelazu Merdare.

Osuđen je, jer je 28. februara 2018. godine, ispred kafića ubio Arsića pucajući mu u glavu, prethodno ga pozvavši da izađe iz kafića što je on i učinio.

Prethodnom odlukom Apelacionog suda u ovom slučaju, Ljubomir Lainović i Miloš Miladinović pravosnažno su oslobođeni optužbi za pomaganje u ovom ubistvu, jer nema dokaza da su izvršili krivična dela za koja ih je tužilaštvo teretilo.

Prema stavu Apelacionog suda, pravilno je prvostepeni sud za Ðankovića od olakšavajućih okolnosti cenio njegove lične prilike – da se radi o studentu i njegovu starosnu dob.

Kao otežavajuće okolnosti sud je imao u vidu njegov raniji život i osuđivanost zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, okolnosti pod kojima je delo učinjeno, te pojedinosti u vezi sa načinom izvršenja krivičnog dela, a to je da je Arsića ubio ispalivši projektil u ugao usana sa rastojanja od najviše nekoliko milimetara, što se odigralo ispred kafića gde je bilo i drugih ljudi i to vatrenim oružjem za čije držanje niti nošenje on nije imao odobrenje nadležnog organa.

Sud je cenio i njegovo držanje posle učinjenog krivičnog dela i odnos prema žrtvi, što je pokazao pobegavši sa lica mesta, te je bio u bekstvu do hapšenja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.