"ŠTRAJKOM ŽELI DA SEBI DA NA ZNAČAJU, SVI SU GA ZABORAVILI": Nicović o Legijinom PONAŠANJU
Milorad Ulemek Legija, Foto: Profimedia

milorad ulemek legija

"ŠTRAJKOM ŽELI DA SEBI DA NA ZNAČAJU, SVI SU GA ZABORAVILI": Nicović o Legijinom PONAŠANJU

Milorad Ulemek Legija kaznu izdržava u najtrožem zatvoru u Srbiji - Posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski "Alkatraz", u kojem boravi od otvaranja tog 2010. godine

Objavljeno: 23:34h

Bivši komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija (53) još uvek štrajkuje glađu u požarevačkom "Alkatrazu".

I danas je Legija odbijao zatvorsku hranu, kao i posete, telefonske pozive i izlazak u šetnju. Kako izvori upoznati sa situacijom tvrde, Legija je šetao po svojoj ćeliji, pravio se da stražari koji su mu postavljali pitanja ne postoje i ponovo nije želeo da uzima hranu.

"Nema nikakvih novih informacija", rekao je njegov advokat Aleksandar Kovačević.

Zasad nema ni reakcije Legijinih saboraca iz nekadašnje Jedinice za specijalne operacije, kao ni pajtaša iz „zemunskog klana” koji kazne služe u Zabeli. Ipak, kako objašnjava bivši načelnik beogradske policije, advokat i član Svetske asocijacije šefova policije, Marko Nicović, Legija je sigurno imao ideju da će ga nekadašnji saborci pratiti.

"On ovim, nazovimo ga štrajkom, želi sebi da da na značaju jer su ga svi zaboravili. Njemu je povređena sujeta. Misli da će i drugi zatvorenici, njegovi poštovaoci, to prihvatiti i pridružiti mu se, u šta ja čisto sumnjam", tvrdi Nicović, i ovakvu tezu on potkrepljuje i sledećim stavovima.

"Mnogi njegovi sledbenici i članovi 'crvenih beretki' su se razočarali u njega kao komandanta jer je sarađivao sa 'zemuncima", navodi sagovornik, podsećajući da je istragom dokazano da je Legija, kao komandant "beretki", učestvovao u otmicama, ubistvima, reketiranju…

Ulemek je kako je naveo njegov advokat stupio u štrajk glađu jer je već skoro 18 godina u pritvoru i strogoj izolaciji u ćeliji, tokom kojih mu je sve vreme uskraćeno pravo na resocijalizaciju i napredovanje tokom izdržavanja kazne, pravo na rad, školovanje, pravo na posetu bliskih lica u posebnim prostorijama i posete drugih osoba, kao i Ustavom garantovano pravo da bude obavešten o razlozima zbog kojih mu se produžava boravak u samici svake dve godine.

Milorad Ulemek Legija kaznu izdržava u najtrožem zatvoru u Srbiji - Posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski "Alkatraz", u kojem boravi od otvaranja tog 2010. godine.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.