DŽONIĆ SE NA OVAJ NAČIN REŠIO KLJUČNOG DOKAZA: Isplivali novi detalji istrage u slučaju smrti porodice Đokić!
Goran Džonić, Foto: Printscreen/Facebook

UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

DŽONIĆ SE NA OVAJ NAČIN REŠIO KLJUČNOG DOKAZA: Isplivali novi detalji istrage u slučaju smrti porodice Đokić!

Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru

Objavljeno:

Porodica Đokić je oteta u noći između 26. i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli ka Aleksincu, a ubijeni su na mestu "Dudine bare" u ataru Moravca i dosadašnja istraga pokazala je da je, osumnjičeni za njihovo ubistvo Goran Džonić, dobro isplanirao sve faze otmice i zločina koji mu se stavlja na teret pa tako i da se otarasi garderobe koja bi ga više nego bilo šta mogla dovesti u direktnu vezu sa teškim zločinom.

Odeća koju je Goran Džonić (59) iz Moravca nosio u noću ubistva brata od tetke Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić nije pronađena zbog čega se pretpostavlja da ju je nakon zločina zapalio. Njihov "pasat" je odvezen na staru separaciju šljinka pored Tešice, gde je zapaljen. Pretpostavlja se zato da je osumnjičeni Džonić upravo na tom mestu uništio odeću koju je nosio tokom zločina.

"Na garderobi koju je ubica nosio te noći, morali su da ostanu neki materijalni i biološki tragovi koji bi ukazali na zločin. Osumnjičeni je morao da premešta tela, da ih vuče, možda i prenosi što znači da bi na njegovoj odeći morali da ostanu biološki tragovi žrtava. Osim toga, zbog upotrebe vatrenog oružja na tkanini odeće bi se mogle naći i barutne čestice, ali i tragovi goriva kojim su paljena tela i automobil. Penzionisani vatrogasac dobro je znao da se u zapaljenom vozilu razvija temperatura od preko 500, 600 pa i 1.000 stepeni Celzijusa i da je to najsigurnije mesto na kojem bi mogao da uništi garderobu" kaže izvor blizak istrazi.

Sumnja se da je, nakon što je dovezao "pasat" do Tešice i polio ga benzinom, Džonić skinuo i svu odeću koju je nosio i ubacio je u automobil koji je potom zapalio. Unutrašnjost automobila je izgorela u potpunosti a sa njom po svemu sudeći i njegova garderoba.

Kako je već pisano, svi dosada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj ispod šljive u voćnjaku njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu, a sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, te žuti skuter koji pripada Džoniću kako se vraća istim putem dva sata kasnije. Sa skuterom je po svemu sudeći ostavio i odeću za presvlačenje.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.