ŠTA JE POLICIJI BACILO SUMNJU NA DŽONIĆA? Na informativnom razgovoru o Đokićima govorio SPECIFIČNIM REČIMA
Goran Džonić, Foto: Printscreen/Facebook

nova saznanja

ŠTA JE POLICIJI BACILO SUMNJU NA DŽONIĆA? Na informativnom razgovoru o Đokićima govorio SPECIFIČNIM REČIMA

Džoniću su stavljene lisice na ruke nakon čega je u kući Džonićeve supruge u Aleksincu pronađen je pištolj kojim je počinjen zločin

Objavljeno:

Na početku istrage monstruoznog ubistva Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca, policija je, pored brojnih građana i rođaka, saslušala i njegovog brata od tetke Gorana Džonića, koji tada još nije imao status osumnjičenog za teško ubistvo rođaka, ali je njegovo na momente neuobičajeno ponašanje, policiji dalo važne smernice da je u pitanju koga treba pažljvo pratiti.

Naime, kako saznajemo, kada je prvi put priveden je na informativni razgovor u policiju u Nišu Džonić je delovao mirno i na pitanja o tročlanoj porodici Đokić govorio je nepovezano. Međutim, kada se povela priča o ubistvu Džonić se “pravio lud” na postavljena konkretna pitanja o zločinu. Tvrdio da se sa bratom nije video kobnog dana jer je otišao na pecanje i završavao neke porodične obaveze, ali je iskusnim policjacima to bilo dovoljno da senka sumnje padne na njega još tada.

- Delovao je mirno i da nema veze sa zločinom. Govorio je da je Đokiću često prao automobil i pomagao, ali tvrdio da nije imao dugovanja prema njemu. Sve u suprlativu je pričao o porodici. Ali na pitanja vezana o ubistvu izigravao je ludaka. Kako dokaza nije bilo, a on nije pravio greške nismo mogli mnogo da učinimo već samo da ga pustimo i nastavimo da pratimo njegovo ponašanje - kaže naš izvor.

Kako je "Blic" pisao, Đokići su nestali u noći između 26. i 27. septembra a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra, nakon čega je usledila velika policijska potraga.

Opsežna istraga kriminalističeke policije Niša i MUP-a, išla je u više pravaca a kako su počeli da pristižu prvi nalazi, tako je rasla i osnovanost sumnje da bi Džonić mogao da bude iza teškog zločina. Nakon pronalaska spaljenih tela i automobila 2.oktobra, na snimcima video nadzora iz Tešice koje je uzela policija, snimljen je njegov žuti skuter kako se kobne noći vraća iz Tešice, putem kijim je prethodno dva časa radnije prošao „pasat“ nestalih Đokića. Pošto je identifikovano čiji je motor pretraga je nastavljena prekopavanjem voćnjaka iza kuće Džonićevog sina Stefana, koji je bio odsutan, pronađeno je oko 43.000 evra novca ukradenog iz Đokićevog automobila na kojima je potom nađen i DNK Gorana Džonića.

Džoniću su stavljene lisice na ruke nakon čega je u kući Džonićeve supruge u Aleksincu pronađen je pištolj kojim je počinjen zločin. Uhapšeni su i Džonićevi sinovi Stefan i Milan, jer ih je otac doveo u vezu sa zločinom rekavši, na pitanje da li bi mogli da počine ovakav zločin, „pa možda bi i mogli“. Pištolj je nađen nakon što je Džonić rekao gde je sakriven pravdajući se da njegovi sinovi nemaju ništa sa ubistvom već da su ga braća K.M. i A.M. iz Moravca, poznati pod nadimkom Jojke, ucenili i prinudili da kobne noći zaustavi auto Đokića, i da je jedan od njih, navodno ubio tročlanu porodicu iz njegovog pištolja i potom mu ga vratio. No, svi dokazi iz istrage za sada povezuju jedino Džonića sa zločinom.

Desetorica kolega Stefana i Milana Džonića potvrdile su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu alibi braće da je prvi, u noći ubistva, bio u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Medveđe a drugi na rednom mestu u Aleksincu. Izjave u VJT dale su i majka, supruga i prijateljica braće Jojki koje su potvrdile i njihov alibi i da su u vreme ubistva bili kod kuća. Saslušani su i ostali svedoci koji su viđali Džonića u danima pre i posle ubistva i otkrili su sve o njegovom ponašanju.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.