RODITELJI RAZAPELI OCA DEČAKA KOJI JE UČESTVOVAO U TUČI U KRALJEVU! Da li bi priznao da se javnost nije digla?
Užas na licu mesta, Foto: Twitter/drustvenidrug

šok

RODITELJI RAZAPELI OCA DEČAKA KOJI JE UČESTVOVAO U TUČI U KRALJEVU! Da li bi priznao da se javnost nije digla?

Policija je ubrzo otkrila učesnike incidenta, a zatim su isti u pratnji roditelja dali izjavu u stanici MUP-a

Objavljeno:

Nakon tuče koja je izbila između četvorice dečaka u Kraljevu oglasio se otac jednog od onih koji su napali vršnjaka. Roditelj je naglasio da je nakon saznanja o ovom slučaju "uzeo sina za ruku i odveo u policiju". Mnogi su pozdravili postupak ovog roditelja i pružili mu podršku, ali bilo je i onih koji su na društvenim mrežama čak i ovaj gest osudili naglasivši da se tako postupa samo jer je slučaj dospeo u javnost.

Na društvenim mrežama juče se pojavio snimak na kome se vidi kako trojica dečaka u centru Kraljeva pričaju sa jednim, naoko, vršnjakom. Vidi se da je u toku svađa, a potom jedan od tinejdžera udara dečaka koji od siline udarca pada na pod.

Policija je ubrzo otkrila učesnike incidenta, a zatim su isti u pratnji roditelja dali izjavu u stanici MUP-a. U međuvremenu, na društvenim mrežama se oglasio i otac jednog od dečaka, koji je između ostalog naveo da nije dozvolio da se situacija zataškava, već je dete smestio u auto i otišao u policiju.

Na profilu na Fejsbuku je ostavio sledeću poruku:

"Dragi moji fb prijatelji, drugari, poznanici i neznanci. Da se ovako javno oglasim svima kao svestan roditelj. Sve što pišete, razumem i revolt i ljutnju i bes. Slažem se sa vama. Situaciju nisam prepustio da se kako kažu 'zataškava', već dete u auto i pravac u policiju. Ja nisam nikakav inspektor niti direktor. Običan građanin ovoga grada. Sva su deca ravnopravna pa tako i moje. Pogrešio je i zato će odgovarati kako procene nadležni organi. Da Vas obavestim. Posetio sam i oca povređenog dečaka kao civilizovan svet i pružio mu ruku podrške, saosećanja, pomoći kakva god bila. Ne branim se, niti bežim od odgovornosti. Dete nismo vaspitali na ovaj način", piše u objavi oca dečaka.

Ipak, neki korisnici društvenih mreža nisu pozdravili njegov gest, već su smatrali da ovom ocu treba ukazati ko je odgovoran za detetov karakter.

"Da je moje dete ne bih se ja oglašavala opravdanjima nego napisala oglas gde treba nešto da se kopa, nosi teško, radno vreme 12 sati i šaljem im volontera radnika. Ne bi mu na um palo više da nasrne na bilo koga. Sad je udario druga, sledeći put će devojku, kasnije ženu. Ne deluju oni tako mladi baš i naivni. Pustite vi te priče", napisla je jedna korisnica društvene mreže i osvrnula se na to da je profilna slika ovog oca klovn "iza koga se krije".

"Ja mu ne sudim samo ovo nije herojski čin već bezobrazluk. Da li bi priznao da se javnost nije digla na noge? Ne bi. Ne sudim, smeta mi ovo veličanje i herojstvo. Neka ćuti i pomogne malom. Tačka", dodala je ova korisnica Fejsbuka.

Na ove komentare se ponovo oglasio otac dečaka koji je prertukao vršnjaka u Kraljevu.

"Nisam ja nikakav heroj, ni veličina, već zabrinuti roditelj kao i svaki normalan", napisao je.

Nakon toga na društvenoj mreži je usledila rasprava.

"Ovakvo ponašanje nije stekao preko noći, roditelji su morali da primete gde to vodi! Ima on samo srecće sto je mali koga je udario dete za primer...ali naravno na nekoga jačeg ne bi ni smeo, već samo da se iživljava kao zver na slabijim od sebe. Otac socijalni radnik, pa neka sada pokaze svima kako treba pošteno odraditi svoj posao", nadovezala se jedna žena komentarom.

"Gospođo da sam mislio drugačije ne bi postupao zadnjih par dana kako sam i uradio, nema veze čije je dete - moje/tuđe, mora da nauči lekciju. Ja se ne krijem iza postupka mog deteta, naravno pogresnog, inače nisam sedeo skrštenih ruku ako verujete, a tako nije vaspitavan...", napisao je otac dečaka, međutim nije smirio strasti.

"A što se nisi javno odmah oglasio nego nakon vriska javnosti???", upitala je korisnica društvene mreže.

"Nije mi dozvoljeno bilo...ja sam SUP već kontaktirao da ste živi i zdravi....i zato sada ide putanjom kojom ide....ne želim da okrećem glavu od problema..već da ga rešim kako dolikuje...i naravno nisam opravdao postupak svog deteta..ne morate verovati...sve se lako sazna", objasnio je otac.

Rasprava se ipak nastavila: "Nisi ni sad morao da se oglašavaš. Sve ovo je uznemirilo javnost. Deca već uveliko dele međusobno snimak. Na tvom mestu bih ćutala i pomogla svom detetu jer dečko ima nagon da konflikt rešava fizički. Potrudi se da mu ovo bude nauk za ceo život".

"Sve ja vas razumem, ne može da mi bude svejedno, njegov nagon kako kažete - mislim da će na njega zaboraviti, iako nije tako kako kažet. I naravno da sve ovo što radim - škola svaka se plaća. A drugo, ne može se sve ispratiti u životu kako mislite i mi smo bilo deca!", zaključio je otac.

(Espreso/MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.