ZBOG OVIH KOBNIH GREŠAKA PAO JE GORAN DŽONIĆ: One su upropastile "SAVRŠEN ZLOČIN"
Foto: Facebook

POZNATO

ZBOG OVIH KOBNIH GREŠAKA PAO JE GORAN DŽONIĆ: One su upropastile "SAVRŠEN ZLOČIN"

U slučaju ubistva Đokića, Goran Džonić se slomio već na prvom ispitivanju kada su mu predočeni dokazi da je osumnjičen da je ubio rođake. Radovanović ističe da se Džonić ponašao u skladu sa onime kako ubice najčešće postupaju.

Objavljeno: 21:00h

Goran Džonić (54), osumnjičeni za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i njihove ćerke Lidije, izveo je gotovo savršen zločin, ali ga je u danima dok je policija tragala za ubicom, odalo ponašanje, kao i to što nije uklonio sve tragove.

Da podsetimo, porodica Đokić iz Aleksinca nestala je 26. septembra u selu Moravac, njihov zapaljeni "folksvagen pasat" pronađen je 2. oktobra u njivama oko sela Tešica, a samo nekoliko sati kasnije, u jami kod separacije peska u Moravcu i ugljenisana tela nesrećnih ljudi. Tri nedelje posle surovog ubistva, zbog zločina je uhapšen njihov bliski rođak Goran Džonić.

Plan

Porodica Đokić
foto: KURIR/MARKO SMILJKOVIĆ/D.ILIĆ

- Džonić je zločin, prema dosadašnjim podacima, planirao šest meseci. On je do detalja naučio navike Đokića, a kako je prao Goranov auto, znao je gde drži novac. Koliko je bio spreman, govori i podatak da je dan pre nestanka Đokića odvezao skuter na mesto na kome je planirao da spali njihov automobil - priča izvor:

- Nakon ubistva porodice, tela su zapaljena, kao i automobil. Pokušao je da očisti tragove, međutim, promakli su mu detalji. Na novcu koji je uzeo od rođaka, a koji je pronađen zakopan na imanju njegovog sina Stefana, ostali su DNK tragovi i otisci Džonića, kao i priznanica na ime Gorana Đokića, a dug koji je imao vratio je ekspresno.

Osim toga, Džonić je od jednog meštanina tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, a od drugog da ga poveze od Tešice, gde je sakrio skuter, a snimile su ga i kamere. Sve ovo mu se obilo o glavu - zaključuje sagovornik.

Osim toga, izvor podseća da je Džonić u početku učestvovao u potrazi.

- Kao bivši pripadnik MUP, on je poznavao većinu policajaca, pa se usputno raspitivao kod njih i pokušavao da tako dođe do detalja iz istrage, a osim toga,ubeđivao ih je da je počinilac sigurno neki stranac jer niko iz Moravca nije sposoban za takvo zlodelo. Najinteresantnije od svega, Džonić se nije rešio oružja.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da je Džonić napravio niz grešaka nakon samog zločina.

Dobrivoje radovanović
foto: Beta

- Često se raspitivao u vezi sa istragom, glumio je nevinost, nemoć, tugu, širio dezinformacije i na taj način bukvalno privukao pažnju policije i doveo ih do sebe. Ponašanje i mir izvršilac krivičnog dela mora da sačuva, a to nikada ne traje večno. Niko, osim ozbilnih psihopata, koje jednostavno nemaju emocije, ne može da prođe ispitivanja i poligraf, bez da se ne oda - kaže Radovanović:

- U slučaju ubistva Đokića, Goran Džonić se slomio već na prvom ispitivanju kada su mu predočeni dokazi da je osumnjičen da je ubio rođake. Radovanović ističe da se Džonić ponašao u skladu sa onime kako ubice najčešće postupaju.

- Uništio je tela i automobil,pokušao da zametne tragove, ali nije uklonio oružje i vratio je dugovanje koje je imao. Kada se zločin planira, ubice posle njega imaju dve opcije, jedna je da pobegnu iz zemlje, a druga da nastave normalan život. Džonić je uradio ovo drugo, a čak se i približio porodici žrtava.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.