KRIVIČNA PROTIV TRI OSOBE IZ LOZNICE: Rasvetljen slučaj požara u kući ćerke pokojnog pevača Sinana Sakića!
Đulkica Savić, Foto: Printscreen Facebook

REŠEN SLUČAJ

KRIVIČNA PROTIV TRI OSOBE IZ LOZNICE: Rasvetljen slučaj požara u kući ćerke pokojnog pevača Sinana Sakića!

Vrsna ekipa kriminalističkih inspektora, radeći danonoćno, prvo je uspela da dođe do toga ko su akteri

Objavljeno:

Policija u Loznici podnela je krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu Loznica protiv sugrađana R. S. (43), A. V. (33) i S. D. (35), koji su osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, saznaju "Novosti".

Ovim je rasvetljen, policijski, požar koji se dogodio u maju prošle godine u kući Đulkice Sakić, kćerke pokojnog folk pevača Sinana Sakića iz Loznice, u Ulici Mačkov kamen, na jednom od gradskih uzvišenja, prema Vukovom Tršiću. Zvanično je ustanovljeno da je, tom prilikom, načinjena šteta od 2,5 miliona dinara. Jedan od osumnjičenih je Đulkicin blizak srodnik.

Odmah posle uviđaja, tadašnji v. d. javnog tužioca u Loznici, Zoran Nestorović, rekao je da je u pitanju podmetnuti požar, što je sada i potvrđeno. Dvojica od trojice osumnjičenih su, trenutno, iza rešetaka zbog ranijih kriminalnih radnji. Sva trojica su stari znanci policije kao akteri kriminala, ali i oni kojima su neki u policiji, u vreme bivšeg rukovodstva u PU Loznica, znali da "progledaju kroz prste" i te kako. Od njih su, tobože, dobijali važne informacije, koje, istina je, nikada nisu iskorišćene za neku ozbiljnu krivičnu prijavu.

I za najbolje kriminalističke stručnjake, ovaj događaj je, što se rasvetljavanja tiče, ličio na neku vrstu nemoguće misije, jer je na licu mesta ostalo sasvim malo tragova. Vrsna ekipa kriminalističkih inspektora, radeći danonoćno, prvo je uspela da dođe do toga ko su akteri, onda da ih poveže sa tim događajem, i sve to, na kraju, valjano potkrepi dokazima i svedočenjima.

Kako "Novosti" saznaju iz krugova koji su bliski istrazi, i pred tužiocem neće biti lak posao da bi napisao valjanu optužnicu, koju bi potvrdio sud, a kojom bi, eventualno, učesnici bili osuđeni. Naši izvori ne žele, u interesu dalje istrage, da otkriju šta je čija uloga bila od ove "trojke".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.