SAHRANJEN MARKO ŽIVIĆ! Glumac ispraćen pesmom koja ga je rasplakala pred milionima (FOTO/VIDEO)
Marko Živić, Foto: Aleksandra Čolić

TUGA

SAHRANJEN MARKO ŽIVIĆ! Glumac ispraćen pesmom koja ga je rasplakala pred milionima (FOTO/VIDEO)

Marko je rođen 4. aprila 1972. godine u mestu Kruševcu. Završio je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe kako bi Marko završio u glumačkim vodama

Objavljeno: 15:05h

Smrt glumca Marka Živića potresla je ne samo glumački svet, već i ljude koji su pratili njegov lik i delo kako na malim ekranima, tako i u bioskopima i na pozorišnoj sceni.

1 / 19 Foto: Aleksandar Čolić

Glumčevo veliko srce prestalo je da kuca u prošli četvrtak, od posledica koronavirusa u njegovoj 50. godini života, a on će biti sahranjen danas na Novom groblju, gde je povorka krenula da isprati Živića.

Na Novom groblju mnogi su se oprostili od umetnika, a među njima: bivši vaterpolista Danilo Ikodinović, Zorana Pavić, Nataša Pavlović, Andrija Kuzmanović, Slobodan Ninković, Dragan Bjelogrlić, Dejan Petrović, Milorad Milinković, Saša Joksimović, Sergej Trifunović, Ivica Dačić, Viktor Savić, Andija Milošević i drugi.

Dragan Bjelogrlić prvi je održao govor i drhtavim glasom se oprostio od svog kolege i prijatelja.

1 / 8 Foto: Aleksandar Čolić

Inače, komemoracija se završila pesmom Jeleni umiru sami, koja je inače rasplakala Marka u emisiji na RTS. Istom pesmom Marko je ispraćen na večni počinak.

Nakon što je sanduk spušten u zemlju bivša supruga i voditeljka Nataša Pavlović briznula je u plač i nije mogla da se zaustavi.

Sahrana Marka Živića
foto: Aleksandra Čolić

Danas je u Beogradskom dramskom pozorištu održana komemoracija povodom njegove smrti, a od voljenog umetnika došli su da se oproste brojne njegove kolege, prijatelji mežu kojima su i: Milica Milša, Žarko Jokanović, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Vesna Čipčić i drugi...

Na početku pušteni su inserti iz ostvarenja u kojima je Marko Živić učestvovao. Od televizijskih projekata, do njegovih glumačkih bravura u filmovima, serijama, pozorištu.

Marko je rođen 4. aprila 1972. godine u mestu Kruševcu. Završio je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe kako bi Marko završio u glumačkim vodama. Jedan je od retkih koji su postigli veliku uspeh kako na filmu tako i u pozorištu.

Popularnost je stekao učestvovanjem u šou na televiziji gde se pokazao kao uspešan voditelj. Time je pokazao da ima još jedan talenat.

Sahrana Marka Živića
foto: Aleksandra Čolić

Iza sebe ima mnogo uspešnih projekata, pa je tako glumio u raznim televizijskim serijama i filmovima, a glumio je i u hit predstavi „Ne igraj na Engleze“. Iza sebe ima brak sa manekenkom i voditeljkom emisije „Plesom do snova“, Natašom Pavlović. Njih dvoje su se venčali 2001. godine, a u braku su proveli četiri godine nakon čega su se razveli. Njih dvoje su ostali u dobrim odnosima, o čemu najbolje svedoče i projekti na kojima su zajedno sarađivali nakon razvoda.

Zatim je usledila borba sa malignim kancerom jednjaka i želuca koja se posle duge bitke završila pobedom, ali i smrt oca koja je ostavila prazninu u njegovoj duši.

Sahrana Marka Živića
foto: Aleksandra Čolić

Kao član dramskog pozorišta u Beogradu glumio je u predstavi „“Sviraj to ponovo“, „Ne igraj na Engleze“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“… Pojavio se i u drugim projektima kao što je: „Montevideo, Bog te video“, „Folk Lepi Lukić“…

Marko je osvojio mnogo nagrada, a već se duže vreme bavi humanitarnim radom. Jednom je vodio i kviz „Zdravo Evropo“ koji je trajao 5 ciklusa.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.