HORGOŠ: Putnicima u autobusu zaplenjena oprema vredna 18.000 dolara!
Foto: AMSS kamere

krijumčarenje

HORGOŠ: Putnicima u autobusu zaplenjena oprema vredna 18.000 dolara!

Pokušaj krijumčarenja računarske opreme otkriven je u ranim jutarnjim časovima, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus koji je saobraćao na liniji Dortmund

Objavljeno:

Carinici su, u saradnji sa policijom, 18. oktobra 2021. godine na prelazu Horgoš, u prtljažniku jednog autobusa koji se uputio ka Peći, pronašli raznu kompjutersku opremu vrednu više od 18.000 dolara.

Pokušaj krijumčarenja računarske opreme otkriven je u ranim jutarnjim časovima, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus koji je saobraćao na liniji Dortmund – Peć, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinika upućeno vozaču i putnicima, da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik tog autobusa, pored prtljaga putnika zatekli su i mnoštvo računarske opreme među kojom se nalazio uređaj za napajanje servera, stezaljka za nisku struju, kompjuter "Antiminer", grafička kartica ''Geforce RTX 3080'', 3 cevna svetla u boji, matična ploča, procesor i još jedan uređaj za napajanje.

Kako se niko od putnika nije prijavio kao vlasnik pomenute računarske opreme, krivična prijava će biti podneta protiv 36-godišnjeg vozača autobusa iz Podujeva.

Bonus video:

02:15

SRPSKA LISTA URADILA KLJUČNU STVAR: Srbi zahtevaju formiranje ZSO do kraja godine

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.