PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NAPADAČA NA ADVOKATA VUJOŠEVIĆA: Telohranitelj primio pet metaka u pucnjavi
Više javno tužilaštvo u Beogradu, Foto: Nebojša Mandić

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NAPADAČA NA ADVOKATA VUJOŠEVIĆA: Telohranitelj primio pet metaka u pucnjavi

Vujoševića je posle napada ispričao da je na njih pucano dok su čekali lift u ulazu u zgradu u Resavskoj gde se nalazi njegova kancelarija

Objavljeno: 18:54h

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dvojice napadača na advokata Marka Vujoševića i njegovog telohranitelja Stefana Šapurića u koje je pucano u januaru ove godine u Resavskoj ulici.

Sada se čeka da li će ona biti potvrđena u Višem sudu.

Optužnicom se okrivljeni N. I. (40) za kojeg se sumnja da je pucao u advokata, ali pogodio Šapurića u noge, tereti za nanošenje teške telesne povrede, neovlašćeno držanje i nošenje oružja, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i izazivanje opšte opasnosti.

Drugi osumnjičeni N. T. (29) za kojeg se sumnja da je u dogovoru dovezao i odvezao N. I. sa mesta zločina, tereti se za pomaganje u nanošenju teške telesne povrede, izazivanja opšte opasnosti, neovlašćenog držanja i nošenja oružja i falsifikovanje isprave.

Nakon hapšenja nih dvojice dvadesetak dana nakon napada policija je pretresla stan N. I. i u njemu pronašla određenu količinu narkotika, zbog toga je on optužen i za to krivično delo. N. T. se tereti za falsifikovanje, jer se sumnja da je vozio automobil sa nepripadajućim tablicama.

Vujoševića je posle napada ispričao da je na njih pucano dok su čekali lift u ulazu u zgradu u Resavskoj gde se nalazi njegova kancelarija. Tada je napadač navodno je ispalio pet metaka, ali su oni pogodili advokatovog telohranitelja, koji se bacio i spasio mu život. Nadzorne kamere su tada snimile napadača, koji je na glavi nosio crnu kapu, a preko lica crnu masku.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.