BARBI DOKTORKA PUŠTENA IZ PRITVORA! Olgica Markanović se brani sa slobode, može da napusti stan samo pod 1 USLOVOM!
Olgica Markanović, Foto: Ana Paunković

DONETA ODLUKA

BARBI DOKTORKA PUŠTENA IZ PRITVORA! Olgica Markanović se brani sa slobode, može da napusti stan samo pod 1 USLOVOM!

Kako su njeni advokati rekli, donete su određene mere

Objavljeno: 14:44h
  • 9

Suđenje Olgici Markanović održano je danas zbog optužbi za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima, za koje nemaju licencu, a sud je doneo odluku da se nadrilekarki ukine pritvor, stavljena joj je nanogica i ona će se braniti sa slobode.

Ona je na sud došla u opuštenom izdanju, a na sebi je imala krem jaknu, helanke i patike.

1 / 11 Foto: Ana Paunković

Kako su njeni advokati rekli, donete su određene mere. Naime, Markanovićeva ne sme da koristi Internet, njoj se zabranjuju posete drugih lica, osim majke i sestre, a u stanu može biti samo njen maloletni sin.

Takođe, može da napustiti stan samo ako joj bude potrebna hitna medicinska pomoć, a ako bude prekršena neka mera sud će joj vratiti prethodnu, i na to je upozorio.

Sledeći pretres je zakazan za 17.12. kada se očekuje da se pojavi i njena saradnica Jasmina T.

Podsetimo, Na prošlom suđenju koje je odloženo zbog izostanka Jasmine T, koja je pred porođajem u 8. mesecu trudnoće, više od dva sata se raspravljalo o pritvoru Olgice M., koja je na kraju ostala u pritvoru jer je sud odbio predloge advokata odbrane koji su tražili ukidanje pritvora, ili zamenu kućnim pritvorom.

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo od suda da Markanovićku osudi na tri godine zatvora, a J.T. na godinu dana zatvora.

Advokati Olgice Markanović
foto: Emilija Jovanović

Olgica M. se u pritvoru nalazi od hapšenja 1. Juna.

Olgica M. i J. T. se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije "lidokain - hlorida" koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja "plazma-pen" zbog korišćenja struje.

Olgica M. je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu.

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media