TRAG U ISTRAZI UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ: Inspektori imaju NOVI FOKUS
Ubijeni Lidija i Goran Đokić, Foto: Printscreen

istraga u toku

TRAG U ISTRAZI UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ: Inspektori imaju NOVI FOKUS

Stojanka Đokić, Goranova majka, potvrdila je za Kurir da je njen sin deo para uvek nosio sa sobom

Objavljeno: 22:25h

Inspektori koji rade na slučaju brutalno ubijene porodice Đokić iz Aleksinca proveravaju i lične kontakte svih ubijenih, a fokus im je trenutno na osobama s kojima je komunicirala Lidija Đokić (25).

Kako saznajemo, istraga ide u više pravaca i ništa se ne prepušta slučaju, a kako je jedan od mogućih motiva koristoljublje, istražitelji proveravaju ko je sve iz okruženja žrtava znao da oni imaju veću sumu novca u porodičnom automobilu.

Keš za stan

- Dosadašnji rad na rasvetljavaju slučaja doveo je do toga da su Goran i Gordana nameravali da ćerki jedinici kupe stan, te da su zato prodali kuću i skupili još novca. Navodno, imali su pozamašnu svotu u kešu, a taj novac je posle njihove likvidacije nestao. Inspektori sada češljaju sve kontakte ćerke Lidije ne bi li utvrdili s kim se sve družila, s kim se sve dopisivala, da li je imala partnera ili simpatiju - objašnjava naš izvor upoznat sa slučajem i nastavlja: - Lidija je prema svim pričama rođaka bila dobro dete, bez mrlje, ali se ne isključuje mogućnost da je sasvim slučajno nekome ispričala da njeni roditelji imaju veću količinu novca, kao i da planiraju da joj kupe stan. Možda je nesvesno nekome otkrila porodične i finansijske prilike.

Baka Stojanka

Goran uvek nosio novac sa sobom

Stojanka Đokić, Goranova majka, potvrdila je za Kurir da je njen sin deo para uvek nosio sa sobom. Podsetimo, od početka istrage sumnjalo se da je Đokić imao veću svotu novca kod sebe, kao i da su ubice to znale.

- Prodao je kuću, pa je i te pare imao u kolima. Znam da ništa drugo nije razlog za ovu tragediju, samo pare. Ne mogu da verujem da je neko mogao da ih ubije, pa još i spali. Najžalije mi je moje unuke Lidije, ona je bila zlato - rekla je Stojanka.

Telefoni Đokića posle zločina nisu pronađeni, a utvrđeno je da su ugašeni istovremeno, oko tri sata iza ponoći 27. septembra. - Utvrđeno je da se ona oko ponoći, u poslednjim minutima života, dopisivala s drugaricom, a u tim porukama nije bilo ničeg sumnjivog. Kroz listing poziva i poruka, ali i društvene mreže koje je Lidija koristila, proverava se s kim je sve komunicirala - objašnjava izvor i dodaje da se ispituju i njeni odnosi sa bivšim partnerima i simpatijama. - Proverava se gde su oni bili u vreme zločina - pojašnjava izvor.

Upucani, pa spaljeni

Podsetimo, Goran, Gordana i Lidija nestali su 26. septembra kada su iz sela Moravac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, oko ponoći svojim "pasatom" krenuli kući u Aleksinac. Do kuće nisu stigli, a rođaci su 28. septembra prijavili nestanak. Potraga za Đokićima završila se tragično, jer su 2. oktobra u ataru sela Moravac nađena njihova tela, dok je 12 kilometara dalje bio zapaljen njihov auto. Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a da su tela potom natopljena benzinom i spaljena.

Ispitati sve aspekte njihovih života

Žarko Popović Pop, nekadašnji šef Odeljenja za krvne i seksualne delikte, gostujući u jutarnjem programu TV Pink, rekao je da istražitelji treba da ispitaju i okruženje Lidije Đokić. - Trebalo bi posvetiti pažnju i Lidiji isto koliko i Goranu. Možda se ona nekome pohvalila nečim, treba ispitati sve aspekte njenog života - rekao je Popović.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.