DA TU NISU BILI AUTOMOBILI SVE BI NAS POBIO: Braća iz Zemuna za dlaku preživela smrt
Nesreća, Foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

užas

DA TU NISU BILI AUTOMOBILI SVE BI NAS POBIO: Braća iz Zemuna za dlaku preživela smrt

Najteže povrede zadobila je dvogodišnja devojčica T.T. koja je smeštena na intenzivnu negu dečije klinike "Tiršova", ali srećom nije životno ugrožena

Objavljeno:

Autobus lomi sve pred sobom, čuje se lomljava, onda baš jak udarac, vrisak dece... Da automobili nisu bili tu parkirani, pa se zaustavio kad je udario u njih, pobio bi nas.

Ovako priča Miroslav Ćujić koji je sa bratom Đurom sedeo u prostorijama svoje građevinske firme u Zemunu kad je autobus proleteo kroz dečije igralište i zaustavio se udarivši u dva parkirana automobila koja je bukvalno "zalepio" za zid njihove kancelarije.

- To je bio baš jak udarac! Da li sam čuo prvo to ili vrisak ne znam ni ja. Sve se brzo dešavalo. Nas dvojica smo sedeli ovde, odmah smo izleteli kad se desilo, a tu su se već i drugi ljudi skupili. Brzo je došla Hitna, policija, odmah se gužva napravila - rekao je Miroslav Ćujić koji je vlasnik jednog od automobila koje je autobus pri udaru uništio.

00:07

NOVI SNIMAK NESREĆE U ZEMUNU: Autobus sleće sa puta, ruši ogradu, pešak u poslednjem trenutku IZBEGAVA SMRT (VIDEO)

Dodaje da su kola potpuno uništena.

- Totalna šteta, ne vredi da ih popravljam, ali važno je da su svi dobro. Da nisu bila parkirana, moja i komšije iz susednog lokala, udario bi direktno u zid, pobio bi nas - kaže Miroslav.

Kad su izašli motor autobusa je još radio, a vozač se udaljavao sa mesta nesreće.

- Čuo se motor još da radi, to je automatik, on nastavlja... Kažu da je dobio ubrzanje, ne znam. Učinilo mi se da je stariji čovek vozio, mislim da sam video kad je izlazio da je sed, posle obratim pažnju, još četiri autobusa koja su prošla voze stari ljudi. Nema refleks, ne može da odreaguje tako brzo - kaže Đuro.

Ćujići navode da nisu primetili da je iko od prisutnih napao vozača.

- Nismo videli da ga je iko napao ovde, to je posle pisalo, ali on nije bežao, izašao je i polako otišao ka okretnici - kaže Miroslav.

Njegov crni "mercedes" i juče je stajao na istom mestu gde ga je autobus odgurao. Oko njega je bilo tragova polomljenog stakla, a Miroslav kaže da ne želi da ga pomeri.

- Namerno sam ostavio da vide. Iz te firme čiji je autobus nas nisu zvali. Kontaktirali smo mi njih i javiće se u ponedeljak - priča Miroslav.

Dodaje da je u vreme kad je do nesreće došlo hteo da uđe u auto:

- Razmišljam posle, tad sam hteo da izađem da uzmem nešto iz kola, baš kad je to udarilo, da sam bio tamo... Možda me ne bi ubio, ali bi me izlomio.

Najteže povrede zadobila je dvogodišnja devojčica T.T. koja je smeštena na intenzivnu negu dečije klinike "Tiršova", ali srećom nije životno ugrožena.

U nesreći je povređeno još troje mališana koji su nakon lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje pošto nemaju teške povrede. Povređene su i dve devojke.

Vozač autobusa na liniji 45 vozio je nekih 60-70 metara niz Kuprešku ulicu odakle je krenuo sa okretnice do skretanja u Krajišku. Prema dosadašnjim informacijama, umesto da skrene u Krajišku i produži svojom trasom, iz zasad nepoznatog razloga, autobus je presekao krivinu i probio ogradu dečjeg igrališta koje se nalazi između Krajiške i Makedonske.

Zatim je prošao kroz igralište gde je probio još jednu ogradu i udario u parkirane automobile.

Policija je uhapsila nakon nesreće vozača D.H. (72) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Prema nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.