OSUMNJIČENI INSPEKTORI ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA PUŠTENI IZ PRITVORA: Ne zna se šta im se stavlja na teret
Ilustracija, Foto: News1/Zorana Jevtić

ukidanje pritvora

OSUMNJIČENI INSPEKTORI ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA PUŠTENI IZ PRITVORA: Ne zna se šta im se stavlja na teret

Iako se u javnosti već uveliko priča o ovoj aferi, do danas nema zvaničnih informacija iz Policijske uprave u Kikindi

Objavljeno:

Četvorica inspektora kriminalističke policije u Kikindi, koja su uhapšena početkom septembra zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, puštena su iz pritvora i sada će sa slobode morati da dokazuju svoju nevinost.

Nepravilnosti u radu inspektora Nikole U., Dragana Đ., Nikole T. i Predraga R., protiv kojih je podneta krivična prijava, otkrio je Sektor unutrašnje kontrole MUP, a istragu vodi Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, prenose Novosti.

Iako se u javnosti već uveliko priča o ovoj aferi, do danas nema zvaničnih informacija iz Policijske uprave u Kikindi.

Zasad se pouzdano ne zna koje im se tačno zloupotrebe stavljaju na teret, ali se nezvanično pominje da su četvorica inspektora sebi pripisivala dobre rezultate u vođenju istraga tako što su podmetali dokaze protiv osumnjičenih. Istražuje se i da li su grubo kršili zakon i pravila službe tako što su, navodno, prikrivali deo količine zaplenjene droge, a onda je, kako se sumnja, puštali na tržište preko njima poznatih dilera. Da li su radili ove i slične prekršaje, trebalo bi da otkrije istraga. Upućeni u ovaj slučaj kažu da su pomenuti inspektori u poslednje vreme pokazivali dobru finansijsku situaciju i vodili lagodan život, koji nije mogao da se stekne od zvanične zarade u službi.

Zanimljivo je da su svi osumnjičeni inspektori, i njihovi neposredi načelnici, početkom prošle godine, dobili plakete od tadašnjeg načelnika Severnobanatskog upravnog okruga za ostvarene izuzetne rezultate, posebno u oblasti suzbijanja proizvodnje i distribucije narkotika.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.