NA DALJEM ROČIŠTU VEŠTACI POTVRDILI FATALAN UDARAC: Stefanu Filiću je on bio glavni uzrok smrti
Stefan Filić, Foto: Facebook

tuga

NA DALJEM ROČIŠTU VEŠTACI POTVRDILI FATALAN UDARAC: Stefanu Filiću je on bio glavni uzrok smrti

Komisija veštaka sa Instituta za sudsku medicinu u nastavku dokaznog postupka,na današnjem ročištu ostala je pri prvobitnom nalazu i mišljenju koji je dat maja 2020.godine

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Smederevu nastavljeno je suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine.

Komisija veštaka sa Instituta za sudsku medicinu u nastavku dokaznog postupka,na današnjem ročištu ostala je pri prvobitnom nalazu i mišljenju koji je dat maja 2020.godine.

Oni su potvrdili da je smrt Stefana Filića nastupila nasilno nakon zadobijenih povreda u predelu glave tokom kritičnog događaja 02.02.2020.godine. Veštaci dr Bogdanović i dr Savić su nedvosmisleno potvrdili da je Stefan dobio više udaraca u predelu glave uglavnom pesnicama,ali da je glavni uzrok smrti nagla rotacija glave i hiperekstenzija mozga koja je dovela do oštećenja i kidanja produžetaka nervnih ćelija i moždanice,a što je posledica prejakog šuta u glavu takozvanim obuvenim stopalom koji je Stefanu zadao Nikola Bojović u trenutku kad je Stefan nepomično ležao.

Veštaci su takođe potvrdili da Stefan nije imao nikakvu anomaliju koja bi mogla biti uzrok smrti,a takođe su potvrdili i da su svi udarci bili u kratkim intervalima,odnosno,da su mu zadavani jedan za drugim.

S obzirom da je danas opravdano odsustvovao sudski veštak gospodin Ćirković,te nisu mogli da se reprodukuju snimci sa sigurnosnih kamera koji su dostavljeni od strane NKTC,sud je doneo odluku da se na sledećem pretresu koji je zakazan za 25.10. da se veštaci izjasne da li je neki od udaraca pesnicom u glavu u direktnoj vezi sa smrću Stefana Filića.

Sud je doneo i odluku da se u prisustvu lekara izveštače i povrede nanete Andriji Filiću i Milanu Risimoviću,kao i eventualne povrede ostalih učesnika. Koliko smo mogli da razumemo medicinsku terminologiju,Stefan bi najverovatnije bio živ i pored tolikih udaraca da nije bilo zverskog šuta u glavu od strane Nikole Bojovića koji je itekako morao biti svestan svoje snage u tom trenutku, s obzirom da se aktivno bavio fudbalom

- Što se nas porodice tiče,mislim da je suvišna svaka reč.Trebalo je ocu i majci danas mnogo snage i čelično srce da slušaju o povredama koje su nanete njihovom nedužnom detetu i da sve to podnesu. Teško je,ali kao što sam već rekla,Stefan nam daje snagu da izdržimo,da se borimo da pravda bude sprovedena i da sećanje na njega nikad ne prestane, rekla je tetka tragično stradalog mladića Javorka Marković.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.