UHAPŠEN MUŠKARAC IZ SMEDERVA (54) ZBOG SUMNJE DA JE PRODAVAO LAŽNI MED: Ojadio budžet države za OGROMNE PARE!
Hapšenje, Foto: News1/Zorana Jevtić

KRIMINAL

UHAPŠEN MUŠKARAC IZ SMEDERVA (54) ZBOG SUMNJE DA JE PRODAVAO LAŽNI MED: Ojadio budžet države za OGROMNE PARE!

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu

Objavljeno: 16:53h

Pripadnici MUP u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom, uhapsili su P. M. (54) iz Smedereva zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on, kao odgovorno lice jednog preduzeća koje se bavi prodajom meda, od 2018. godine, umesto pravog prodavaolažni med pravljen od nekoliko vrsta šećera i raznih dodataka.

Takođe je u tom periodu, kako se sumnja, navodno otkupljivao med od samostalnih proizvođača i sačinio 67 otkupnih listova u kojima je lažno prikazano da je od njih otkupio više od 480 tona meda, ukupne vrednosti oko 330.000.000 dinara.

P. M. se sumnjiči da je, na osnovu ovog navodnog otkupa, podizao gotov novac sa računa firme i na taj iznos neosnovano ostvarivao odbitak poreza, čime je oštetio budžet Republike Srbije za više od 52.000.000 dinara.

Takođe je, kako se sumnja, fiktivno prodao firmu jednom muškarcu što je iskoristio kao izgovor da ne dostavi svu poslovnu dokumentaciju službenim licima, pravdajući se da ju je predao novom vlasniku, pa mu se na teret stavlja i krivično delo onemogućavanje vršenja kontrole.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

04:22

BORIS IVANOVIĆ, JP SRBIJAŠUME: 200.000 sadnica drveća će biti zasađeno tokom treće sezone akcije Zasadi drvo

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.