NOVI DETALJI JEZIVOG UBISTVA RADOJEVIĆA OD STRANE VELJINOG KLANA: Udovica od ZDRAVKA sve IZNELA!
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

uđasavajuće

NOVI DETALJI JEZIVOG UBISTVA RADOJEVIĆA OD STRANE VELJINOG KLANA: Udovica od ZDRAVKA sve IZNELA!

Da podsetimo, Zdravko Radojević je ubijen 10. novembra prošle godine, a istog dana pripadnici klana su sa auto-placa koji je držao sa još jednim muškarcem odvezli skupocene automobile u vrednosti od oko 200.000 evra

Objavljeno:

Zdravku je lično Belivuk presudio sekirom, a sada su isplivali novi detalji šta se sve događalo pred samu smrt Radojevića.

Zdravko Radojević, kog su, prema sumnjama, brutalno ubili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pred smrt je sa jednim od najbližih "prijatelja", koji ga je i namamio u kuću strave u Ritopeku, kupio plac u blizini Vršačke kule i pod misterioznim okolnostima pristao da mu ga prepiše!

Kako otkriva izvor, pored Nemanje Lakićevića, "prijatelja" kom je Radojević najviše verovao, u brutalnom ubistvu je učestvovao i njegov kum Miloš Budimir. Obojica su optuženi da su bili članovi Belivukove bande i njihova imena nalaze se na optužnici.

Da podsetimo, Zdravko Radojević je ubijen 10. novembra prošle godine, a istog dana pripadnici klana su sa auto-placa koji je držao sa još jednim muškarcem odvezli skupocene automobile u vrednosti od oko 200.000 evra. Njegova udovica Marijana Krstović tokom svedočenja je otkrila da su mu prethodno uzeli i plac, koji je vredeo isto toliko.

"Nemanja Lakićević i Zdravko su mesec i po ili dva meseca pre Zdravkovog nestanka kupili neki plac kod Vršačke kule. Zdravko je dao 100.000 evra, Nemanja je dao 100.000 evra i oni su otišli tamo kod notara, sve su rešili. Međutim, kada su se vratili, rekao mi je da je s njima išao i D. B, radnik u menjačnici kod Nemanje Lakićevića. Rekao mi je da su na njega upisali plac. Pitala sam što na njega, rekao je: "Znaš kakav je Nemanja." Posle hapšenja i svega što se dogodilo saznajem da je 10 dana pred Nemanjino hapšenje D. B. dao ovlašćenje i da je plac vraćen istom vlasniku", kazala je Radojevićeva supruga na saslušanju.

Međutim, 100.000 evra, koliko je njen suprug uložio pre nego što je ubijen, njoj nije vraćeno.

Kako je ranije pisano, ona je izjavila da su Lakićević i Zdravko Radojević bili prijatelji 20 godina i da je osumnjičeni jedna od osoba kojima je on verovao. Navela je da joj je muž kobnog dana rekao da ide da se nađe s njim. Kada se nije vratio, danima je upravo osumnjičenog zvala da joj pomogne i sazna šta joj je sa mužem, a on ju je ubeđivao da je sve u redu i da rešava "neke probleme".

Svega dva dana kasnije na auto-plac je ušlo 20 maskiranih ljudi i uzelo sve automobile pokojnog Radojevića. Sigurnosne kamere postavljene po gradu snimile su kolonu vozila kako prolazi, a na čelu je bio automobil koji je kasnije oduzet od Marka Miljkovića.

Sukobili se zbog droge

Iako se u početku verovalo da je Radojević otet i ubijen samo iz koristoljublja, svedok-saradnik Bojan Hrvatin otkrio je da ga je tipovao Miloš Budimir, koji ga je krivio za to što je ranije uhapšen sa drogom za koju je tvrdio da je bila Radojevićeva.

"Govorio je da ga je Zdravko prevario, jer je Miloš na sebe preuzeo drogu koju je policija pronašla, a bila je Zdravkova. Čuo sam od Miloša Budimira i od ostalih da je Zdravko bio na vezi sa "škaljarcima" i da je navodno iznosio pretnje na račun žene i deteta Miloša Budimira", navodno je ispričao na saslušanju svedok-saradnik Hrvatin.

Jezivo svedočenje

Bojan Hrvatin navodno je detaljno opisao i kako je izgledalo tranžiranje i mlevenje žrtava u bunkeru u kući u Ritopeku, koja je u vlasništvu optuženog Vlada Draganića. Hrvatin je rekao da mu je Marko Miljković, opisujući tu prostoriju, rekao: "Videćeš, štek je kao iz Netfliks filmova."

"I stvarno, kao da su radili za neki film, tako je dobro urađeno, sakriveno, bilo je idealno za to", kazao je navodno Hrvatin, koji je i detaljno opisao kako su mleli žrtve, među kojima je bio i Zdravko Radojević.

"Dok smo mi obrađivali i mleli Zdravka, u jednom trenutku smo imali strašan problem, jer nam je nestalo struje dok smo pokušavali da upalimo mašinu", kazao je navodno Hrvatin.

Belivuk mu lično presudio

Svedok-saradnik je na saslušanju ispričao da je Zdravka Radojevića jednim udarcem sekire ubio lično Veljko Belivuk.

"Kada sam stigao u kuću, Zdravko je sedeo savladan na spratu, tada je zadobio nekoliko udaraca da bi bio savladan, ništa više od toga. Posle smo ga spustili u podrum, ostali smo ja, Miloš Budimir i Veljko Belivuk. Budimir je rekao Zdravku da je ovo zato što je pretio njegovom detetu i ženi. Veljko Belivuk je pitao: "Ko će Zdravka da rešava?", na šta je Budimir odgovorio: "Ja ne mogu, kum mi je." Skinuli smo ga polako, okrenuli ga na stomak i glavu na fosnu. Veljko je tada otišao po sekiru i jednim udarcem po vratu ga ubio. Kada je ubio Zdravka, čulo se samo onako "aahh", a onda mi je Veljko rekao: "Hoćeš ti da mu odvojiš glavu od tela?" - ispričao je Boajn Hrvatin.

Bonus video:

MILOSAVLJEVIĆ O OKRIVLJENIM SARADNICIMA IZ KLANA VELJKA BELIVUKA
00:56

MILOSAVLJEVIĆ O OKRIVLJENIM SARADNICIMA IZ KLANA VELJKA BELIVUKA

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media