SAČEKALI SU GA OTMIČARI I ZA NEKOLIKO SEKUNDI UBACILI U AUTO: Kako je otet Beranac Filip Golubović?
Otmica/ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

otmica

SAČEKALI SU GA OTMIČARI I ZA NEKOLIKO SEKUNDI UBACILI U AUTO: Kako je otet Beranac Filip Golubović?

Prema njenim rečima, Goranov džip je ostao na parkingu kod “Maksija” u Resniku

Objavljeno:

Beranac Filip Golubović (25) otet je 21. avgusta ove godine na Novom Beogradu gotovo po istom scenariju koji je opisan u optužnici protiv grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja. Upravo Belivukovi članovi su pomoću prijatelja žrtava dolazili do njih. Kako “Blic” saznaje, trojica muškaraca prethodno su dočepala Filipovog druga koga su tukli i mučili dok nije mobilnim telefonom pozvao Golubovića. On im je poslužio kao mamac za mladića iz Crne Gore.

OTMICA

- Rekao mu je da mu treba velika usluga i ako može odmah da dođe do jednog lokala na Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu. Filip ga je u prvi mah odbio, ali ne zadugo odlučio je da dođe. Umesto druga, sačekali su ga otmičari i za nekoliko sekundi ubacili u automobil i odvezli u stan u Borči. Tamo je bio sve dok policija nije uspela da dođe do njega - objašnjava naš sagovornik.

HAPŠENJE

Lisice su u utorak uveče u Novom Sadu stavljene Milošu Goluboviću (44), dok su istovremeno u naselju Borča nadomak Beograda privedeni Aleksandar Jovanović (31) i Filip Cvetanović (30), koji su zatečeni u kući sa žrtvom. Oni su od Golubovićeve porodice tražili otkup od 150.000 evra.

Tačan motiv otmice još nije poznat. Istraga ide u dva smera. Jedan, i po svemu sudeći izvesniji, jeste da je Golubović otet zbog sukoba dva zaraćena klana, kavačkog i škaljarskog.

VELJA NEVOLJA

- Naime, Filip Golubović je brat od rođenog strica Željka Golubovića, koga su crnogorske bezbednosne službe evidentirale kao osobu izuzetno blisku kavačkom kriminalnom klanu, posebno navodnom vođi Radoju Zviceru. Golubović je bio u dobrim odnosima sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji se u optužnici terete za pet ubistva i jedno silovanje. Jedan pravac iz istrage jeste da je upravo Golubović za potrebe kavačkog klana dolazio do informacija o “škaljarcima” - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

NESTANAK

Filip Golubović, rodom iz Berana, dovodi se u direktnu vezu sa nestankom Gorana Mihajlovića iz Resnika 1. aprila 2019. godine. On ga je poslednji put video, a kako se sumnja i namamio mladića. Mihajloviću se od tada gubi svaki trag. Prema nekim informacijama, njegov nestanak povezan je sa kriminalnom ekipom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sanja Mihajlović je majka nestalog mladića Gorana Mihajlovića, koji je poslednji put viđen početkom aprila 2019. godine. Istraga o mladićevom nestanku je i dalje u toku, a ceo slučaj dovodi se u vezu sa Veljkom Belivukom, koji je uhapšen početkom februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA.

- Moj Goran je nestao 1. aprila 2019, a narednog meseca mu je bio rođendan. Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji - rekla je novinarima Sanja.

Prema njenim rečima, Goranov džip je ostao na parkingu kod “Maksija” u Resniku.

- Znam da je seo u “smart”, za čijim volanom je bio Nino Šuntić. Znam da je taj Šuntić mom sinu ostao dužan ogroman novac - tvrdila je Sanja u razgovoru sa novinarima nakon nestanka njenog sina.

Prema Sanjinim rečima, njen sin je poslovao sa upravo prošle nedelje otetim Berancem Filipom Golubovićem. Znala je Sanja i da Šuntić radi za škaljarski klan.

Nesrećna žena nakon svega strahuje da je njen sin možda i postao žrtva klana Veljka Belivuka.

DUG

Drugi pravac u istrazi otmice brata istaknutog člana “kavčana” je to da je Golubović dogovao novac muškarcima koji su ga oteli. U daljoj istrazi od posebnog značaja biće i saradnja Golubovića sa policijom koji bi možda mogao da da odgovore na pitanja ko ga je i zbog čega oteo, da li zna nešto o nestanku Gorana Mihajlovića i klanu Veljka Belivuka.

KOKAIN

Filip je uhapšen u Beogradu prošle godine kada je kod njega pronađen pištolj i oko 30 grama kokaina.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.