ISPLIVALE FOTOGRAFIJE IZ ČETA BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Snimljena tela žrtava iz Spuža
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

užasno

ISPLIVALE FOTOGRAFIJE IZ ČETA BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Snimljena tela žrtava iz Spuža

– Prali su zidove unutrašnjosti kuće i menjali podove – ističu iz tužilaštva

Objavljeno:

Specijalno državno tužilaštvo predstavilo je na konferenciji za medije fotografije koje su među sobom razmjenjivali Veljko Belivuk i Marko Miljković sa ostalim članovima kavačkog klana.

Na fotografijama se vide tela Damira Hodžića i Adisa Spahića, koji su ubijeni u kući u Spužu.

Kako je navedeno u optužnici protiv klana Velje Nevolje, Hodžić i Spahić ubijeni su u Crnoj Gori istog dana kada je u Beogradu u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

Sada je i tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu protiv Belivuka i Miljkovića zbog ta dva ubistva, a objavljene su i fotografije žrtava. Saopšteno je da je nesumnjivo da su Hodžić i Spahić ubijeni i da postoje i glasovne poruke koje su Belivuk i Miljković slali članovima kavačkog klana u kojima su im ispričali sve o likvidacijama.

Kako je saopštilo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore, policija sumnja da su Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru i zajedno, lišili života više lica – oštećene Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem, u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, pomogao Radoje Živković.

Živković je, sudeći po saopštenju SDT Crne Gore, Nevolji i Miljkoviću prehodno obezbedio kuću, a potom je preko telefona stupio u komunikaciju sa Hodžićem koji je određen da bude ubijen od strane organizacije.

Po dobro poznatom receptu Velje Nevolje i Marka Miljkovića, Živkovićevo poznanstvo sa Hodžićem su iskoristili da ga namame u naselje Spuž u opštini Danilovgrad, u kuću koju je koristio kako bi se videli.

– Za to vreme su osumnjičenu V. B, M. M. i J. N. nelegalnim putem, mimo graničnih prelaza ušli u Crnu Goru i došli do kuće R. Ž, a sve u cilju realizacije kriminalnog plana ubistva oštećenih A. S. i D. H. – saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi u optužnici, Hodžića je do kuće u Spužu dovezao Spahić. Oko 15 sati u kuću su stigli Belivuk, Miljković i Janković. Nevolja je odmah lišio života Hodžića tako što ga je ubio hicem u glavu. Ranjeni Hodžić je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni M. M. (Marko Miljković) i N.J. (Nebojša Janković) istovremeno su fizički nasrnuli na oštećenog A. S. (Adisa Spahija), svezali ga, kao i M. R. (Mila Radulovića), koji se nalazio sa njima u društvu. Istog dana A. S. je ubijen – navodi se u optužnici.

Mileta Kapetana poveli sa sobom

Prema navodima iz optužnice, Belivuk i ekipa su Mileta Kapetana odveli na drugu lokaciju.

Kako se navodi, potom je Nevolja glasovnom porukom preko Skaja pripadnike klana obavestio o načinu na koji je izvršena likvidacija.

– Brate, Zemo i Hell i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao ‘Kasap’, ‘Kratos’ je hvato ‘zeta’, ‘Hell’ je hvato M., to što je ‘Kasap’ imao utoku i potegnuo, brate to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne odmah se puca. Brate to nema šta tu da se pravdamo’ – navode iz SDT-a.

Tela zakopana na nepoznatoj lokaciji

Tela Damira Hodžića i Adisa Spahića do danas nisu pronađena. Kako se navodi u optužnici, pripadnici kriminalne organizacije uklonili su tragove tako što su ih zakopali na nepoznatoj lokaciji i istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi oštećenih.

– Prali su zidove unutrašnjosti kuće i menjali podove – ističu iz tužilaštva.

Krvavi 14. oktobar

Podsetimo, u jednom danu, 14. oktobra prošle godine, klan Velje Nevolje svirepo je ubio najmanje tri osobe. Sudeći po porukama koje su razmenjivali pripadnici klana, dve osobe su lično likvidirali Veljko Belivuk i Marko MIljković u Crnoj Gori, dok su treću – Lazara Vukićevića, po njihovom nalogu mučili i ubili pripadnici njihovog klana – Miloš Budimir, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Marko Budimir. U organizaciji Vukićevićevog ubistva učestvovali su i Miloš Budimir i Dejan Tešić.

Sudeći po porukama, a koje su pripadnici kriminalnog klana Velje Nevolje i Mareta Mesara, razmenjivali tog dana vidi se da su 14. oktobra organizovali, kako sami kažu, “dve velike akcije u isto vreme”. Jednu su, kako se vidi po porukama, lično “odradili” šefovi ovog svirepog klana – Veljko Belivuk i Marko Miljković, dok su paralelno, preko “Skaja”, bili na vezi sa pripadnicima svog klana koji su imali zadatak da pokupe Lazara Vukićevića, odvedu ga u “klanicu” u Ritopeku i tamo ga muče i ubiju.

Vukićevića, koji je imao lični sukob sa Belivukom zbog poslova oko droge, u Ritopek su namamili upravo Nevolja i Mesar, i to odmah nakon što su sami izvršili dve likvidacije.

Kako je navedeno u optužnici protiv ovog klana, Belivuk i MIljković su otputovali u Crnu Goru kako bi, najverovatnije po nalogu njihovog šefa – vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, oteli Mila Radulovića, visokopozicioniranog pripadnika suparničkog škaljarskog klana. U kriminalnim krugovima Radulović je bio poznat pod nadimkom Mile Kapetan, a Vukićević je sarađivao sa njim na poslovima oko droge. Upravo koristeći njegov kriptovani telefon, Belivuk i Miljković su namamili Lazara Vukićevića do vikendice u Ritopeku. Oni su, kako se navodi u optužnici, Vukićeviću poslali fotografiju vezanog Belivuka uz poruku da dođe da “ispita Vepra” (nadimak za Belivuka).

“Brate je l’ bi išao da ispitaš Vepra? Al sve brate, sve!!!” – glasila je poruka koju je Vukićević dobio sa telefona Mileta Kapetana ne sluteći da ju je poslao upravo Belivuk.

Istog dana, na isti način, Belivukova grupa pokušala je da namami i Aleksandra Šarca, takođe bliskog škaljarskom klanu, međutim on na ove poruke nije naseo, te su od njegovog ubistva odustali tog dana. U porukama koje su razmenjivali rekli su kratko “Brate nemojte da dirate Šarca onda ništa, ko ga je*e, Šarca batali, pripremite se samo za 20.30, a Šarca ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra.” Aleksandar Šarac ubijen je sutradan s nekoliko hitaca, na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.