KATNIĆ: Kolegijum MUP u januaru odlučio da se Belivuku i Miljkoviću skine zabrana ulaska u CG
Foto: Printscreen

šok

KATNIĆ: Kolegijum MUP u januaru odlučio da se Belivuku i Miljkoviću skine zabrana ulaska u CG

Kolegijum MUP-a doneo je odluku da se zabrana skine i da se oni prate 24 sata

Objavljeno: 14:42h

Glavni specijalni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić rekao je da je u januaru ove godine, odlučeno da se ukine zabrana ulaska srpskim državljanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru.

Nakon što je zabrana ukinuta u januaru mesecu Miljković i Belivuk su ušli u Crnu Goru, gde je policija sprečila ubistvo Velje Nevolje, koji se, kako su mediji pisali, već nekoliko dana nalazio kod jednog od vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera u gostima.

Katnić je na zajedničkoj konferenciji SDT i Uprave policije istakao da je takvu odluku doneo kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Kolegijum MUP-a doneo je odluku da se zabrana skine i da se oni prate 24 sata. Kada se desio slučaj u Spužu oni su u Crnu Goru ušli mimo graničnih prelaza.Tražili smo pomoć od Srbije jer smo pronašli tri kriptovana telefona, ali oni nisu mogli da pomognu”, rekao je Katnić, a prenose crnogorski mediji.

Na pitanje da li će hapsiti Veselina Veljovića, bivšeg direktora Uprave policije i savetnika za bezbednost predsednika Mila Đukanovića, zbog pozivanja pripadnika policije na neposlušnost, Katnić je rekao da je ton u nadležnosti ODT-a.

Hapšenje Veljovića tražio je premijer Zdravko Krivokapić, koji je juče protiv Đukanovićevog savetnika podneo krivičnu prijavu.

Zbog krivčnog dela pozivanje na otpor, to je nadležnost ODT-a", rekao je Katnić, preneo je podgorički portal CdM.

(Espreso/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.