OTKRIVENA TEŠKA PRONEVERA U KRALJEVU! Osumnjičeni preduzeće oštetio za više od MILION, imao je dobru taktiku!
Akcija hapšenja, Foto: MUP

akcija policije

OTKRIVENA TEŠKA PRONEVERA U KRALJEVU! Osumnjičeni preduzeće oštetio za više od MILION, imao je dobru taktiku!

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili si S.G. (1969) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i falsifikovanje službene isprave.

On se tereti da je, kao računopolagač-trgovac u jednom kraljevačkom preduzeću, u periodu od 2017. do kraja jula ove godine, sačinio ukupno 164 falsifikovana naloga za povraćaj robe kupcima, a potom je novac u vrednosti navodno vraćene robe, u ukupnom iznosu od 1.029.093 dinara prisvojio za sebe.

Pored toga, sumnja se da je S.G. u toku 2019. godine prodavao robu iz asortimana preduzeća u kome radi, a da je nije evidentirao kroz fiskalnu kasu, već je novac, u ukupnom iznosu od 142.420 dinara koji je primio od kupaca, prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.