KLAN VELJE NEVOLJE ISKOPIRAO AMERIČKU SERIJU O SERIJSKOM UBICI? Previše stvari se PODUDARA, procenite sami! (VIDEO)
Uzor? Scene iz Ritopeka jako liče na scene iz serije, ali to nije sve, Foto: Profimedia, Printscreen

NEVEROVATNA SLIČNOST

KLAN VELJE NEVOLJE ISKOPIRAO AMERIČKU SERIJU O SERIJSKOM UBICI? Previše stvari se PODUDARA, procenite sami! (VIDEO)

"Dekster" je veoma popularna serija koju je gledala i publika u Srbiji

Objavljeno:

Zločini koje je počinila mafijaška grupa Veljka Belivuka, poznatog i kao Velja Nevolja, zaprepastili su Srbiju. Brutalnost s kojima su oni počinjeni, hladnokrvnost koju smo svi videli na užasnim fotografijama koje su kriminalci razmenjivali preko aplikacije SKY nešto su što pre nismo videli.

Ili...

Sećate li se američke serije "Dexter", u kojoj je glavni "junak" serijski ubica Dekster Morgan, psihopata koji posle tragedije u detinjstvu život posvećuje proganjanju i ubijanju drugih ubica?

Pa, postoje sličnosti između onog što smo gledali u ovoj seriji i dešavanja u kući strave uRitopeku koje su, recimo, malo isuviše velike da bi bile baš slučajne.

Krenimo ispočetka:

1. Soba za ubijanje i uklanjanje dokaza

Veljina grupa je u kući u Ritopeku, u skrivenoj prostoriji, imala sobu za ubijanje ljudi, koju su, čuli smo u njihovim razgovorima, zvali "klanica". Ovde su žrtve dovodili, najčešće na prevaru, a zatim su ih vezivali, mučili, ubadali noževima, ubijali, čerečili... Cela soba je bila prekrivena plastikom, kako bi kasnije bilo lakše ukloniti bilo kakav trag zločina, a sto za mučenje je bio postavljen unutar prostora koji je sa svih strana bio okružen plastičnim pokrivačima. Svoje žrtve su pripadnici Veljine grupe skidali gole, i vezivali ih, pre nego što bi počeli sa kasapljenjem. Pre ubistva su svoje žrtve ispitivali, ponižavali, mučili...

Serijski ubica iz serije "Dekster", Dekster Morgan, takođe je svoje žrtve ubijao uglavnom u "Sobi za ubijanje". On ih je tamo svoje buduće žrtve dovodio, često na prevaru, a pre toga je sobu "pripremao" za ritualno ubijanje, pokrivajući je celu - najlonom. Pošto je radio kao forenzičar, znao je da je tako posle najlakše "očistiti" sobu od bilo kakvih dokaza. Dekster je takođe kao svoje oružje za ubistvo koristio noževe, a pre ubistva je svoje žrtve ispitivao, ponižavao, mučio...

2. "Rešavanje" tela

Klan Velje Nevolje se rešavao tela svojih žrtava, kako bi izbegao da ostavlja dokaze, po principu "nema tela, nema dela". Oni su svoje žrtve posle ubistva prvo komadali, pa su isečene delove tela pakovali u najlonske kese, koje su kasnije nosili na Dunav, u Ritopeku, i tamo ih praznili.

Dekster Morgan je radio identičnu stvar: posle ubistva bi svoje žrtve kasapio, isecao na komade mesa, a zatim bi te komade pakovao u najlonske kese. Njih je zatim nosio u svoj brodić, nazvan "Slice of life" (Parče života), i njime se odvozio na pučinu, gde bi sadržaj kesan isporučivao u more. U jednom trenutku je shvatio da mu saveznik u ovom prikrivanju dokaza može biti i Golfska struja, pa je kasnije brodićem odlazio tamo gde je ona jaka.

3. Trofeji

Grupa Velje Nevolje, kako je otkriveno, imala je ritual posle ubistva svojih žrtava: komade njihovih raskomadanih tela su ređali tako da od njih naprave groteskne skulpture od ljudskog mesa, a zatim su to snimali i slali svojim prijateljima i neprijateljima preko SKY aplikacije.

I Dekster Morgan je imao ritual posle svakog ubistva. Naime, on bi na samom početku mučenja isekao obraz svoje žrtve, a zatim pipetom pokupio uzorak krvi i stavio ga u ampulicu. Te ampulice je kasnije ređao u kutiju, gde je držao uzorke krvi svih ljudi koje je ubio.

4. Horor u detinjstvu

Veljko Belivuk i njegov brat su u ranom detinjstvu doživeli strašnu porodičnu tragediju. Naime, njegov otac je pred malim Veljkom 1995. godine aktivirao bombu u porodičnom stanu i usmrtio sebe, svoju suprugu Branku i njenu majku Mirjanu.

Dekster Morgan, glavni lik serije "Dekster", je bio prisutan kad su mu dileri droge motornom testerom ubili majku. On je tada imao tri godine, i to iskustvo je od njega načinilo serijskog ubicu.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.