MESEC DANA PRITVORA ZA PETRA ĐURIĆA: Zamenik tužioca odlučio
Đufa u pritvoru, Foto: Printscreen/N1

MERA

MESEC DANA PRITVORA ZA PETRA ĐURIĆA: Zamenik tužioca odlučio

Pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su ga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti

Objavljeno: 15:47h

Petar Đurić, osnivač pokreta “Ćale ovo je za tebe”, osumnjičen za krivično delo Ugrožavanje sigirnosti, saslušan je u I Osnovnom javnom tužilastvu.

Nakon saslušanja, zamenik tužioca predložio je da se Đuriću odredi pritvor do 30 dana da ne utiče na svedoke i ne ponovi delo.

Pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su juče P. Đ. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se tereti da je tridesetogodišnjoj devojci, sa kojom je donedavno bio u emotivnoj vezi, odmah nakon raskida počeo da šalje uznemirujuće preteće i uvredljive poruke, a u jednom klubu joj je prišao i vređao je, saopštio je MUP.

Takođe, kako se sumnja, fizički je nasrnuo na njenog druga, sa kojim je bila u društvu.

Đurić je bio jedan od glavnih aktera protesta koji su se odigravali ispred Skupštine Srbije, a čija je izjava "Ćale, ovo je za tebe", postala viralna na društvenim mrežama.

Javnosti u Srbiji je poznat od ranije, pošto je 2013. godine objavljen snimak na kojem se vidi kako na času maltretira svog profesora iz srednje škole.

Naime, Đurić je profesora istorije Nebojšu Bazića maltretiralo, mahao mu srednjim prstom ispred lica i uglas mu govorilo: "Skini se, kurvo, hajde dromfuljo, bre".

Na snimku se jasno videlo kako usred časa grupa nasilnika napada profesora, gura mu srednji prst u usta i nos i uglas govori svakakve gadosti.

- Vidi kakve bradavice ima profesor! Jaoj, kakav je. Dronfuljo jedna, gde si? Skini se, kurvo jedna, hajde! Dronfuljo, dromfi.

Kad je profesor pokušao da otme telefon, dečko koji je snimao udarao ga je po prstima i nazivao droljom i kurvom.

O ovome je prvi pisao dnevni list Kurir, 2013. godine.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.