MLADIĆ ZAPOMAGAO "UBIŠE MI BRATA": Svedoci obelodanili detalje krvave tuče u Užicu
Foto: Printscreen/facebook

OTKRIVENO

MLADIĆ ZAPOMAGAO "UBIŠE MI BRATA": Svedoci obelodanili detalje krvave tuče u Užicu

Do danas popodne još se tragalo za S. T. koji je sekirom po glavi udario D. M. a posle toga pobegao, dok je njegov komšija B. Č. (20) koji je takođe koristio sekiru i njom lakše povredio M. M. tokom dana pronađen i priveden

Objavljeno:

Od četvoro učesnika ulične tuče koja se preksinoć dogodila u užičkom naselju Kapetanovina, a u kojoj su korišćene sekire, jednom se lekari bore za život zbog teških povreda glave, drugi je na kućnom lečenju, treći u rukama policije, a četvrti u bekstvu!

Do danas popodne još se tragalo za S. T. koji je sekirom po glavi udario D. M. a posle toga pobegao, dok je njegov komšija B. Č. (20) koji je takođe koristio sekiru i njom lakše povredio M. M. tokom dana pronađen i priveden.

S. T. i B. Č. su, kako saznajemo, drugovi i komšije iz Ulice Četvrog puka na Kapetanovini, dok su D. M. i M. M. rođena braća iz drugog naselja na periferiji Užica.

Prema onome što se za sada zna, D. M. i M. M. su u ponedeljak oko 23 sata došla pred kuću S. T. i navodno ga tražila zbog nekih ranijih neraščišćnenih računa. S. T. je telefonom pozvao B. Č. koji živi u blizini, ispričao mu šta se dešava i pozvao ga u pomoć. I S. T. i B. Č. izašli su na ulicu sa sekirama u rukama i stali pred dva brata.

- Čuo sam da je napolju nešto puklo, učinilo mi se da je eksplodirala plinska boca ili neka jača petarda, izašao napolje i primetio neko koškanje na ulici. Video sam četvoricu mladića koji se gurkaju i jednog komšiju koji je pokušavao da ih razdvoji - ispričao nam je stanovnik ovog dela Užica.

Došlo je do tuče u kojoj su u jednom trenutku S. T. i B. Č. potegli sekire. S. T. je gvozdenim delom alatke po glavi udario D. M. koji je odmah pao na zemlju, dok je njegov brat prošao sa lakšim povredama zbog udarca koji mu je drvenom drškom sekire naneo B. Č.

- Prvo sam čuo ženski glas iz komšiluka: “Ubiše dete”, a onda je zakukao muškarac koji je učestvovao u tuči: “Ubiše mi brata” - pričao nam je komšija.

Napadač već osuđivan

S. T. koji je izdržavao kaznu kućnog zatvora i nosio nanogicu i B. Č. su pobegli sa lica mesta. Ubrzo su na mesto nesreće stigli hitna pomoć i više policijskih automobila. D. M. je hitno transportovan u užičku bolnicu odakle je odmah prevežen u Klinički centar Kragujevac, dok je M. M. posle ukazane pomoći u Opštoj bolnici Užice pušten na kućno lečenje. Šta je puklo u trenucima tuče za sada nije poznato, tek, kako saznaje "Blic", isključuje se mogućnost da je neko koristio vatreno oružje.

Tokom noći između ponedeljka i utorka Kapetanovina je bila blokirana, a policija je tražila odbegle vinovnike. U prepodnevnim satima B. Č. je pronađen i priveden i njemu je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda u pokušaju.

Do popodne policija je intenzivno tragala za S. T. zbog ubistva u pokušaju.

(Espreso, Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.