OKRIVLJENI ZA OBLJUBU AMERIKANKE BRANILI SE ĆUTANJEM: Tužilaštvo traži pritvor
Ilustracija, Foto: Profimedia

novi detalji

OKRIVLJENI ZA OBLJUBU AMERIKANKE BRANILI SE ĆUTANJEM: Tužilaštvo traži pritvor

Zbog sumnje da su napastvovali devojku staru 18 godina na jednoj rođendanskoj žurci, slobode su lišena četvorica mladića

Objavljeno: 19:50h

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice okrivljenih, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili obljubu nad jednom ženskom osobom, državljankom Amerike i Srbije.

Takođe, Višem sudu je podnet predlog da se okrivljenima odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo koje je uznemirilo javnost, saopštio je Borislav Radonjić, portparol VJT.

Zbog sumnje da su napastvovali devojku, slobode su juče lišeni M. C. (21), S. C. (22), V. J. (24) i M. C. (21), a kako saznajemo, oni su se na saslušanju pred VJT branili ćutanjem.

Do napada na osamnaestogodišnjakinju došlo je u noći između srede i četvrtka na rođendanskoj žurci u naselju Vlase kome su prisustvovale još dve devojke i četiri muškarca.

Prema nezvaničnim saznanjima, organe gonjenja alarmirala je majka žrtve, jer joj se ona, posle povratka sa žurke, požalila da je imala nevoljne seksualne odnose.

Po nalogu VJT sprovode se istražne radnje kako bi se rasvetlio ovaj događaj, posle čega će se utvrditi da li će mladići biti gonjeni zbog silovanja ili obljube nemoćnog lica, s obzirom na to da je ustanovljeno da su akteri ovog događaja bili pod dejstvom alkohola.

Od kvalifikacije dela zavisiće i visina kazne koja preti četvorici.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.