GREŠKA BELIVUKOVOG KOLJAČKA RAZOTKRILA CELU BANDU: Nepromišljen potez Lalića
Srđan Lalić, Foto: Printscreen

NOVI DETALJI

GREŠKA BELIVUKOVOG KOLJAČKA RAZOTKRILA CELU BANDU: Nepromišljen potez Lalića

Rok za podizanje optužnice protiv najsurovijeg klana u Srbiji je 4. avgust

Objavljeno:

BeograđaninSrđan Lalić (35), glavni koljač u bandi Veljka Belivuka, nabavio je kriptovane “skaj” telefone za ceo ovaj klan!

Lalić je bio ubeđen da niko nikad neće otključati te telefone i zato su se krvnici iz klana slobodno slikali i snimali dok kolju i ubijaju. Međutim, policija je preko kolega iz inostranstva uspela da otključa ove telefone, a snimci jezivih zločina će sasvim sigurno obezbediti doživotne robije za monstrume!

Kako se saznaje od izvora iz istrage, Lalić je bio nezvanični distributer kanadske kompanije “Skaj global” u Srbiji i okolnim zemljama. Ova kompanija je osmislila kontroverznu aplikaciju za slanje šifrovanih poruka i snimaka, a Lalić je zainteresovanim klijentima u ovom delu Balkana instalirao tu aplikaciju i naplaćivao održavanje.

– Lalić je veoma inteligentan, snalažljiv, ali očigledno i težak sociopata. Nije poznato kako je ušao u posao sa aplikacijom Skaj, ali sasvim je moguće da se Lalić i povezao sa klanom Velje Nevolje tako što je najvažnijim članovima bande obezbedio kriptovane telefone – otkriva izvor i dodaje:

– Lalić nikad nije bio navijač Partizana, bar ne strastveni i nije išao na utakmice. Sa Belivukom se povezao iz čistog “poslovnog” interesa, ali tada je pokazao i kakva se zver krije u njemu, jer je uživao dok je mučio i kasapio žrtve klana.

Iz ukupno 44 telefona, koja su zaplenjena od Veljinih “vojnika” 4. februara, kada su uhapšeni, skinuti su mnogobrojni snimci mučenja i ubijanja. Tako se i saznalo da su članovi ovog monstruoznog klana svoje žrtve ubijali po receptu zloglasnih meksičkih narko-kartela!

Belivuk i njegovi mafijaši odvodili su ljude u kuću u Ritopeku, gde su ih sekli na komade, mleli ih u mašini za mlevenje mesa ili su delove tela topili u kiselini, pa potom bacali u Dunav. Sve to su snimali, pa su onda monstruozne snimke i fotografije svojih zlodela, sa obaveznim poziranjem, slali drugim članovima bande, ali i svojim protivnicima kako bi ih zastrašili.

– Oni su bili potpuno ubeđeni da niko nikad neće uspeti da otključa njihove telefone i zato su se slobodno slikali i snimali. Tu bahatost će sad skupo platiti, pošto su naše bezbednosne službe ipak uspele da dešifruju telefone. Došli su do snimaka jezivih zločina i monstrumi iz klana će sigurno ostatak života provesti iza rešetaka – kazao je izvor, piše Informer.

Inače, prema navodima tužilaštva, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar, zatim Srđan Lalić i još dvadesetak članova bande terete se za najmanje pet ubistava, kao i za preprodaju droge, reket, iznude… Sve su činili pod plaštom Partizanove navijačke grupe “Principi”, a zapravo su bili eskadron smrti i glavna “filijala” crnogorskog “kavačkog klana” u Srbiji.

Ova banda se, između ostalog, tereti za likvidacije Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Ova dvojica ubijena su zato što su pripadali suparničkoj ekipi Partizanovih navijača i jer su, navodno, pratili Belivuka i Marka Miljkovića u nameri da ih ubiju.

Kuća smrti

Kako se precizira u nalogu za sprovođenje istrage, Belivukov “vojnik” Nemanja Đurić je 14. oktobra prošle godine na prevaru namamio Vukićevića na “poslovni”sastanak, a zatim ga je odveo “kuću smrti” u Ritopeku.

– Po istom scenariju osumnjičeni su prevarili i Aleksandra Gligorijevića, kojeg su pozvali 16. juna prošle godine u Beton halu na sastanak. On je, kao i Vukićević, potom odvezen do kuće u Ritopeku, u kojoj ga je čekala ekipa za egzekuciju. Nakon obe likvidacije, osumnjičeni su pokušali da unište tragove zločina tako što su prostoriju brisali hemijskim sredstvima – piše, između ostalog, u dokumentu tužilaštva.

Osim Vukićevića i Gligorijevića, dokazano je da su u “kući strave” u Ritopeku ubijeni i iskasapljeni i Milan Ljepoja, Zoran Radivojević i Goran Veličković Goksi.

Sumnja se, ipak, da je ukupan broj žrtava znatno veći i da banda Veljka Belivuka stoji iza dvadesetak likvidacija. Rok za podizanje optužnice protiv najsurovijeg klana u Srbiji je 4. avgust.

Hrvatin priveden u tužilaštvo

Nekadašnji navijač Rada Bojan Hrvatin, poslednji koji je uhapšen kao pripadnik Belivukove ekipe, juče je priveden na saslušanje u tužilaštvo. Hrvatin je krajem maja 2020. pušten na uslovni otpust sa odsluženja kazne od 15 godina zatvora, na koju je osuđen zbog ubistva navijača FK Voždovac Bojana Majića i napada na policajce ispred Bajrakli džamije u noći između 17. i 18. marta 2004. tokom nereda u Beogradu zbog nasilja na KiM. Puna kazna mu je isticala ove godine u junu, ali je po odobrenju suda pušten 13 meseci ranije.

FBI zabranio aplikaciju

Aplikacija Skaj, koju su Belivuk i njegov klan koristili za razmenu jezivih snimaka mučenja i ubistava, omiljen je “alat” mafijaša širom sveta. FBI je nedavno zbog toga zabranio upotrebu “skaj” telefona u Americi i zaplenio sve servere kompanije koja je vlasnik Skaja. Ova aplikacija je osmišljena za prenos šifrovanih podataka i važila je kao “nemoguća za provaljivanje”, jer koristi najviši mogući stepen zaštite. Zbog toga košta više od 1.000 evra za tri meseca korišćenja. Samo za aktivaciju licence za Skaj potrebno je izdvojiti oko 2.000 evra, a potom se naplaćuje i do 1.000 evra za svaka tri meseca korišćenja.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.