KO JE SRĐAN LALIĆ? Belivukov vojnik koji se pominje kao učesnik u 2 ubistva, nasmejan mučio žrtve klana
Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto: Printscreen

U KRVI DO KOLENA

KO JE SRĐAN LALIĆ? Belivukov vojnik koji se pominje kao učesnik u 2 ubistva, nasmejan mučio žrtve klana

Prikazan je i Velja Nevolja sa svojim saradnikom Srđanom Lalićem koji se smeju dok drže žrtvu za glavu pre nego što ga kasnije zakolju

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić večeras su obelodanili dokaze i fotografije zverstava klana Veljka Belivuka.

Odsečene glave i stopala, noževi zabodeni u leđa i krv na sve strane... Ipak, fotografija koja je posebno izazvala jezu je ona na kojoj sa još uvek živim, ali krvavim, muškarcem, poziraju Belivuk i kako je Vulin otkrio - njegov vojnik Srđan Lalić.

Tom prilikom prikazan je i Velja Nevolja sa svojim saradnikom Srđanom Lalićem koji se smeju dok drže žrtvu za glavu pre nego što ga kasnije zakolju.

Veljko Belivuk, Srđan Lalić
foto: Printscreen

– Ovo su Belivuk i Lalić, ovaj čovek je još živ, ali zaklaće ga, neće ostati živ – rekao je Vulin dok je opisivao fotografiju.

Nedavno je bilo ponovno saslušanje Belivuka i njegove grupe zbog sumnje i novih dokaza da su potencijalno izvršili još dva ubistva, a žrtve su Lazar Vukićević i Aleksandra Gligorijević Puki. Kako dalje navodi tužilaštvo, proizlazi da su i Vukićević i Gligorijević likvidirani jer su pripadali suparničkoj ekipi od one koju je predvodio Belivuk i zato što su njeni članovi pratili Belivuka i Miljkovića, a potom i planirali njihovo ubistvo.

U tom kontekstu se pominje Srđan Lalić kao učesnik u oba ova ubistva.

– Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkovićem, namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku koju je pripadnicima Belivukove grupe stavio na raspolaganje Vlada Draganić – navodi se u dokumentu tužilaštva.

Pre nego što je Đurić dovezao Vukićevića do kuće u prigradskom naselju, u nju su došli okrivljeni Srđan Lalić, Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić, Dejan Tešić i više za sada nepoznatih osoba kako bi se spremili za likvidaciju.Nakon što su ubili Vukićevića, tvrdi tužilaštvo, osumnjičeni su pokušali da unište tragove zločina tako što su prostoriju brisali hemijskim sredstvima.

Veljko Belivuk
foto: Printscreen

Aleksandar Gligorijević Puki, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen je 16. juna prošle godine iz gotovo istih razloga i po istom scenariju. Kako tvrdi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte pucajući iz “snajpera”.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Printscreen

- Belivuk i Miljković su toga dana na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 časova dođe na sastanak sa okrivljenim Markom Budimirom u Beton-halu. Posle izvesnog vremena, Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijević je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete. Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove – naveli su iz tužilaštva.

Bonus video:

00:17

KARAMBOL NA BANOVOM BRDU: Tri automobila se slupala kod Gaspromove pumpe!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.