JEZIV ZLOČIN U NIŠU: Izbo studenta (27) pa prodao nož profesionalnom kuvaru!
Policija, ilustracija, Foto: Kurir/ Ana Paunković

zločin iz mržnje

JEZIV ZLOČIN U NIŠU: Izbo studenta (27) pa prodao nož profesionalnom kuvaru!

Radonjićevi prijatelji Aleksandar Zorić (22) i Miloš Krstić (22) terete se za učestvovanje u tuči jer su bili akteri sukoba koji je kulminirao potezanjem noža

Objavljeno:

Nišlija Nikola Radonjić koji se tereti za nanošenje teških telesnih povreda studentu Urošu Janjiću (27) što je Osnovno javno tužilaštvo kvalifikovalo kao zločin iz mržnje, budući da je izboden zbog antifašističkog natpisa na majici, nakon što je počinio ovo delo, prodao je nož profesionalnom kuvaru Miroslavu Stankoviću.

Stanković je u ponedeljak pred Osnovnim sudom u Nišu posvedočio da je nož kojim je izboden Negotinac Uroš Janjić kupio da filetira ribu, jer nije znao da je njime počinjen zločin. Radonjićevi prijatelji Aleksandar Zorić (22) i Miloš Krstić (22) terete se za učestvovanje u tuči jer su bili akteri sukoba koji je kulminirao potezanjem noža. Za isto krivično delo optužen je Janjićev drug Đorđi Đeorgiev (25) jer tužilaštvo smatra da je u sukobu takođe imao aktivnu ulogu.

Obračun koji je umalo koštao života Janjića, dogodio se 21. juna 2019. godine na Keju Kola srpskih sestara u Nišu, a prema Stankovićevom svedočenju, nož je kupio ubrzo posle tog datuma mada nije mogao da se seti kog dana tačno.

- Bilo je to pre dve i po godine, ne mogu da se setim kog datuma, mislim da je bio 22. juni. Video sam na jednom sajtu oglas za prodaju noža pa sam telefonirao prodavcu. Dogovorili smo se da se nađemo u parku da obavimo kupoprodaju. Nikolu Radonjića poznajem iz viđenja, nisam ni znao da je on prodavac dok se nismo susreli na dogovorenom mestu. Dao sam mu 10 evra za nož, on mi ništa nije rekao, nisam ni znao da je upotrebljen u tom događaju. Kada sam ga pogledao, nisam na njemu video nikakve tragove koji bi ukazivali da je njime neko povređen. Ostavio sam ga u fioci, nisam ga ni dirao dok me Nikola nije pozvao i kazao mi da ga odnesem u policiju. Isprva sam mislio da se šali sa mnom, dok telefon nije uzeo policijski inspektor i ponovio mi da treba da im ga predam – opisao je Kostić način na koji je došao do oružja krvavog obračuna.

Na pitanje sudije Miška Radivojevića zbog čega je kupio nož, Kostić je istakao da mu je bio potreban zbog posla kojim se bavi.

- Profesionalni sam kuvar, koristim noževe različite veličine i sada radim taj posao u jednom kafiću – objasnio je Kostić. Kada ga je branilac optuženog Đorđi Đeorgieva Marina Ristić upitala za šta je precizno nameravao da koristi nož koji je kupio od Radonjića Stanković je naveo da je bio pogodan za panglovanje mesa i filetiranje ribe.

Na prethodnom glavnom pretresu Janjić koji se u ponedeljak nije pojavio pred sudom, prepoznao je Radonjića kao osobu koja ga je napala, te istakao da je umalo ubijen zbog majice.

00:54

Nevreme ne jenjava: Izlili se bujični potoci u ivanjičkim selima

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.