BELIVUKOVIMA POZLILO U SUDNICI ZBOG UŽASA U APLIKACIJI "SKAJ"! Gledali dokaze o ubijanju, jedan je najteže podneo
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

UŽAS

BELIVUKOVIMA POZLILO U SUDNICI ZBOG UŽASA U APLIKACIJI "SKAJ"! Gledali dokaze o ubijanju, jedan je najteže podneo

Predočavanje dokaza svakome od osumnjičenih trajalo je gotovo celog dana

Objavljeno:

Tridesetak pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ispitano je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog sumnje da su počinili najmanje pet ubistava.

Prema saznanjima medija, predočene su im čak i fotografije, pronađene u zaštićenoj aplikaciji "Skaj", na kojima su zabeležena ubistva, komadanja tela, odsecanje glave i udova... Neki od osumnjičenih posle ovakvih jezivih prizora čak su i povraćali u sudnici, u kojoj ih je ispitivao tužilac.

Predočavanje dokaza svakome od osumnjičenih trajalo je gotovo celog dana. Iznošenju odbrane prisustvovali su i njihovi branioci. Pojedini pripadnici ove ekipe, međutim, nisu uopšte mogli da gledaju fotografije zbog monstruoznih prizora.

- Jeziva svedočanstva o ubijanju i masakriranju ljudi dobijena su, pored ostalog, i posredstvom međunarodne pravne pomoći - navodi sagovornik blizak istrazi.

- Monstruozne fotografije skinute su sa "Skaja", iz njihovih mobilnih telefona. Od surovih prizora u jednom trenutku pozlilo je osumnjičenom Milošu Budimiru i još nekolicini. On je čak i povraćao, a drugi pripadnici grupe zatvarali su oči pred takvim slikama. Niko od njih nije očekivao da policija i tužilaštvo raspolažu takvim dokazima.

Prema saznanjima, prvi su pred postupajućim tužiocem stali Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su označeni kao vođe organizovane kriminalne grupe. Obojica nisu želeli da odgovaraju na pitanja istražnih organa i odlučili su da iskoriste zakonsko pravo i brane se ćutanjem. Ipak, Miljković nije odoleo, a da ne poruči da je nevin.

- Njegovi odgovori sveli su se na to da ništa nije uradio, da nije kriv i da je celoj ekipi, a posebno njemu, žargonski rečeno, "smešteno" - objašnjava sagovornik.

Suočavanje sa dokazima najteže je, pored Miloša Budimira, palo nekolicini osumnjičenih, koji su odlučili da "olakšaju" dušu. Ostatak ove ekipe, takođe, odlučio je da ne odgovara na pitanja tužioca, niti da se izjasni o krivičnim delima za koja se terete.

U ovom trenutku, istraga protiv Belivukove i Miljkovićeve grupe vodi se zbog sumnje da su na brutalan i svirep način namamili, oteli i ubili Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Do ovakvih saznanja istražni organi došli su na osnovu dokaza iz telefona osumnjičenih ili njihovih saradnika, ali i tokom uviđaja u kući strave u Ritopeku, kao i u svojevrsnom štek-bunkeru na stadionu Partizana. Tužilaštvo za organizovani kriminal prvo ih je teretilo za prva tri, a 8. jula je, na osnovu prikupljenih dokaza, došlo do proširenja istrage za još dva zločina. Oni su se juče izjašnjavali o svojoj krivici, na osnovu novih saznanja do kojih su došli policija i TOK. Posle celodnevnog ispitivanja pripadnici grupe vraćeni su u svoje pritvorske ćelije, u Ustaničkoj i u Bačvanskoj ulici.

Ova grupa, sa kojom je obračun počeo 4. februara ove godine, kada su se iza rešetaka našli Belivuk i Miljković, tereti se i za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija,otmice...

Svi osumnjičeni su u pritvoru, a očekuje se da optužnica protiv njih bude podignuta do kraja meseca. Pored Belivuka i Miljkovića, pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. D. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Z. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) , M. A., M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

DNK tragovi iz vikendice u Ritopeku

U štek-vikendici kriminalne grupe u Ulici livadice broj 3 u Ritopeku policija je pored brojnih materijalnih tragova, u sakrivenoj prostoriji ukopanoj u zemlji, pronašla i industrijsku mašinu za mlevenje mesa. Ona je rastavljena i poslata na veštačenje. Iako su jakim hemijskim sredstvima pokušali da je detaljno operu, na sastavcima ove mašine pronađeni su ljudski biološki tragovi, odnosno DNK najmanje dvojice ubijenih. Sumnja se da su u mašini mleveni ostaci tela osoba koje su pripadnici klana likvidirali, kako bi se dokazi zlodela uklonili.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.