TRAGEDIJA PORODICE JOVANOVIĆ: Dušana ubili skinhedsi, majka mu se zato obesila, otac ostao bez nogu i šlogirao se! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/rudar7

da se ikada ne ponovi

TRAGEDIJA PORODICE JOVANOVIĆ: Dušana ubili skinhedsi, majka mu se zato obesila, otac ostao bez nogu i šlogirao se! (FOTO) (VIDEO)

Ubijen zato što je Rom. Ubijen zato što je imao drugačiju boju kože. Te subotnje večeri 1997. godine ugašen je jedan mlad život, ugašen je život jedne porodice
Objavljeno:

Aleksandar je poslao tada svog trinaestogodišnjeg sina do obližnje prodavnice da kupi Koka-Kolu, ali kako se dečak nije vratio kući posle desetak minuta, znao je da nešto nije u redu.

- Sišao sam na stepenice i video kako leži na pločniku ispred zgrade. prvo sam pomislio da se onesvestio. Kada sam mu prišao odjedanput sam odreagovao i povikao: "Ko mi ubi sina?" - izjavio je tada za medije Jovanović.

Marta 1998. godine, presudom Okružnog suda u Beogradu, Dušanove ubice osuđene su na po deset godina maloletničkog zatvora i upućeni na izdržavanje kazne u Kazneno popravnom zavodu (KPZ) za maloletnike u Valjevu.

Njima je prvobitno izrečena kazna maloletničkog zatvora najpre umanjena za po 18 meseci po osnovu amnestije, pa su oni na slobodu, umesto 19. oktobra 2007, trebalo da budu pušteni 19. aprila 2006. godine. Posebnim rešenjem Okružnog suda u Beogradu kazna im je dodatno umanjena, pa je Fendrik uslovno pušten na slobodu 1. aprila 2004, dok je Ćujić uslovno oslobođen 30. aprila 2004. godine.

Tokom suđenja, jedan od ubica rekao je da se uopšte ne kaje što je malog Dušana isprebijao na smrt.

No, nesreća nikad ne dolazi sama.

Avgusta meseca prošle godine Dušanova majka obesila se u dvorištu porodične kuće, nije mogla da preboli njegovu smrt.

Pre toga, još tri puta je pokušala sebi da oduzme život. Jednom je popila tablete, a jednom sonu kiselinu, međutim, uspeli su da je spase.

Sahranjena je pored svog sina.

- Nismo mnogo pričali, ne zato što smo se mrzeli, jednostavno to nas je proganjalo. Započnem neku temu, njoj krenu suze, zatim i meni i tako u krug - ispričao je za medije Aleksandar Jovanović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.