TRAGEDIJA PORODICE JOVANOVIĆ: Dušana ubili skinhedsi, majka mu se zato obesila, otac ostao bez nogu i šlogirao se! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/rudar7

da se ikada ne ponovi

TRAGEDIJA PORODICE JOVANOVIĆ: Dušana ubili skinhedsi, majka mu se zato obesila, otac ostao bez nogu i šlogirao se! (FOTO) (VIDEO)

Ubijen zato što je Rom. Ubijen zato što je imao drugačiju boju kože. Te subotnje večeri 1997. godine ugašen je jedan mlad život, ugašen je život jedne porodice
Objavljeno:

"Ne, nemojte nositi crninu, Beograd je od danas crn. Ne palite sveće, zvonite samo srcem. Dušan je strašna žrtva. Mi smo postali i krst i crkva." Ovo je deo pesme koju je tragično nastradalom Dušanu Jovanoviću (13) posvetio pesnik Rajko Đurić.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njega su pre 19 godina, tačnije 1997. godine, ubili pripadnici pokreta "skinhedsi" u centru Beograda, samo zato što je Rom!

TO SE ZOVE PRAVNA DRŽAVA: Ubice dečaka Dušana Jovanovića puštene na slobodu nakon samo sedam godina!

Njegove ubice, Milan Čujić i Ištvan Fendrik iz Zemuna, koji su tada imali po 17 godina, presreli su Dušana 18. oktobra 1997. godine u Beogradskoj ulici, dok je išao ka obližnjem marketu da kupi sok. Počeli su da ga udaraju pesnicama, a onda su ga oborili na pločnik i šutirali po glavi sve dok nije prestao da daje znake života.

foto: Profimedia / Privatna arhiva

Danas, skoro 20 godina kasnije, Aleksandra Jovanovića, sada već bolesnog oca ubijenog dečaka, i dalje izjeda pitanje "Zašto?".

- Pokušavam da ne razmišljam, ali deo toga se uvek vrati u glavu. Ne može iz mozga da se izbriše - rekao je Dušanov otac prošle godine u izjavi za "Exploziv".

foto: Printscreen/Youtube/Srbinbg88

- Jesu li morali baš da ga ubiju? je l im nije bilo dovoljno da ga udare par puta, jer je dete, pa da ga puste? - pitao se otac kroz suze.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.