ZAŠTIĆENI SVEDOK-SARADNIK OTKRIO: Zaključio sam da nakon što ubijem Belivuka, da bi me likvidirali
Veljko Belivuk, Foto: Zorana Jevtić

SVEDOK-SARADNIK

ZAŠTIĆENI SVEDOK-SARADNIK OTKRIO: Zaključio sam da nakon što ubijem Belivuka, da bi me likvidirali

Zaštićeni svedok pod imenom Kamenko Kuč, rekao je da je Janko Vukadinović, pripadnik škaljarskog klana, koji je po optužnici i organizator ove kriminalne grupe, navodno naredio da se on likvidira, potom stavi u kreč i zakopa

Objavljeno:

Svedok-saradnik crnogorskog tužilaštva, opet je izneo nove detalje protiv organizatora koji je naredio likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je trebalo da se dogodi 22. januara na aerodromu u Tivtu, da su hteli da ga ubiju nakon što bi izvršio egzekuciju.

Prema navodima crnogorske Pobjede, zaštićeni svedok pod imenom Kamenko Kuč, rekao je da je Janko Vukadinović, pripadnik škaljarskog klana, koji je po optužnici i organizator ove kriminalne grupe, navodno naredio da se on likvidira, potom stavi u kreč i zakopa.

- Zaključio sam da nakon što ubijem Belivuka, da bi me likvidirali na plaži Jaz u Budvi - navodno je kazao zaštićeni svedok pred istražiteljima. Svedok-saradnik da mu se radilo o glavi, saznao je iz novina.

- Da ga je hapšenje spasilo sigurne smrti, zaštićeni svedok je shvatio pošto je u medijima pročitao da je u automobilu ,"opel zafira", kojim je trebalo da beži nakon ubistva srpskih državljana, pronađeno 100 kilograma kreča i flaše sa gorivom - kaže izvor i dodaje da bi se na taj način grupa Vukadinovića oslobodila "nezgodnog svedoka". Nakon izvršenog ubistva, a kako je u početku rečeno Kamenku Kuču, jedan od članova grupe trebao je da ga preveze do Jaza, gde bi se krio izvesno vreme, a potom preko Bosne bio bi prebačen u Južnu Ameriku.

- Međutim, razotkrivanjem planova i hapšenjem članova ove grupe, crnogorski istražitelji sprečili su likvidaciju Belivuka, Miljkovića, ali i zaštićenog svedoka - kaže izvor Pobjede. Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Janka Vukadinovića i njegove petočlane grupe za planiranje ubistva srpskih državljana na tivatskom aerodromu krajem januara, odakle su otputovali za Beograd posle posete vođi kavačkog klana Radoju Zviceru.

Inače, prema ranijim detaljima optužnice, zaštićeni svedok je ispričao da jeVukadinović smatrao da je Belivuk bio ogovoran za ubistvo 20 njegovih prijatelja.

- Po instrukcijama koje sam dobio od Janka Vukadinovica, trebalo je da Belivuku priđem dok čeka u redu za čekiranje karte na tivatskom aerodromu i pucam mu iz "gloka" direktno u glavu. Bilo mi je podvučeno da "Velja ne sme živ da napusti Crnu Goru" - navodno je ispričao zaštićeni svedok Kuč, koji je trebalo da bude direktni izvršilac egzekucije.

Bonus video:

00:18

Pogledajte kako saradnike Velje Nevolje dovode u Tužilaštvo u marici KURIR TV

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.