16 LAŽNIH IMENA KOJE JE ARKAN KORISTIO PO SVETU! Ražnatović je bio na Interpolovoj listi među 10 najtraženijih
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Profimedia

spisak

16 LAŽNIH IMENA KOJE JE ARKAN KORISTIO PO SVETU! Ražnatović je bio na Interpolovoj listi među 10 najtraženijih

Prema navodima Službe državne bezbednosti iz Srbije od 7. januara 1991, Ražnatović je počinio prvu krađu sa 12 godina

Objavljeno:

Željko Ražnatović Arkan vođa Srpske dobrovoljačke garde koristio je mnoga lažna imena kada je po belom svetu izvodi oružane pljačke zbog kojih se našao na Interpolovoj crvenoj poternici.

Robert Betega, Paul Betega, Marcel de Kok, Stefan Kartni, Bob Elis, Gojko D.Peno, Damian Peno, Rodoljub Kalicanin, Marko Marković, Miroslav Petrović, Đorđe Rolović, Milko Sarvić, Mario Valentini, Pol Karsenti, Marko Markotić, Mario Valentino, imena su koja je Ražnatović koristio kada je pokušavao da sakrije svoj pravi identitet.

Osuđivan je ili optuživan u Belgiji, Holandiji, Švedskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Italiji. Kako se sumnja za samo četiri meseca izvršio je osamnaest pljački u Švedskoj i digao oko 87.000 kruna, poprilične pare u to doba. Zatvoren je u Belgiji 1974, odakle je pobegao 1977.

Ponovo je uhapšen u Holandiji 1979, i ponovo pobegao 1981. Bio je ranjen u sudaru sa policijom. Prošao je kroz desetine evropskih zatvora, uključujući i onaj u Ševeningenu.

Ražnatović je bio na Interpolovoj listi među 10 najtraženijih kriminalaca.

Prema navodima Službe državne bezbednosti iz Srbije od 7. januara 1991, Ražnatović je počinio prvu krađu sa 12 godina. Sa 14 godina je prvi put počinio silovanje, nakon čega su sledila brojna razbojništva i otmice, te robijanje u maloletničkim domovima i zatvorima.

Vratio se u Jugoslaviju 1981. i novembra 1983. dva policajca su mu upala u kuću s namerom da ga uhapse. Ražnatović je uspeo da ih rani pucnjima iz pištolja, što ga je odvelo u zatvor. Međutim, dva dana posle toga, pušten je iz pritvora.

Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 časova, u hotelu Interkontinental u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.