ALBANCI PALE SRPSKU ZASTAVU U BLIZINI GRAČANICE! Sve snimili, a pre toga objavili i fotografiju kao NAJAVU! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

strašno

ALBANCI PALE SRPSKU ZASTAVU U BLIZINI GRAČANICE! Sve snimili, a pre toga objavili i fotografiju kao NAJAVU! (VIDEO)

Eparhija raškoprizrenska prijavila je ovaj incident policiji uz zahtev da se manastir dodatno obezbedi - saopštila je Eparhija raško-prizrenska

Objavljeno:

Snimak paljenja zastave SPC pojavio se na društvenim mrežama, a kako se pretpostavlja taj vandalski čin odigrao se na brdu iznad Gračanice.

Prethodno se tokom dana na društvenim mrežama pojavila slika maskirane osobe sa zastavom Albanije kako gazi crkvenu zastavu, koja je u noći između 29. i 30. juna, podsetimo, ukradena sa ulazne kapije manastira Gračanice.

- Reč je o zastavi koja je skinuta sa ulaza u manastir. Ovaj najnoviji incident pokazuje povećani stepen ugroženosti verskih prava i sloboda i uopšte bezbednosti objekata SPC na Kosovu i Metohiji. Zastava SPC je srpska trobojka sa znakom krsta i četiri ocila što je regulisano Ustavom SPC. Ovaj simbol potiče još iz ranih hrišćanskih vremena i simbolizuje Hrista kao cara nad carevima. Eparhija raškoprizrenska prijavila je ovaj incident policiji uz zahtev da se manastir dodatno obezbedi - saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.