DVA POKUŠAJA KRIJUMČARENJA NA CARINI! Službenici otkrili velike količine cigareta u sumnjivom KOMBIJU!
Zaplena, Foto: Uprava carina

neverovatno

DVA POKUŠAJA KRIJUMČARENJA NA CARINI! Službenici otkrili velike količine cigareta u sumnjivom KOMBIJU!

Vozač kombija je rekao da nema ništa da prijavi, ali su iskusnim carinicima za oko zapale nepravilnosti u vezi sa unutrašnjim tapacirungom vozila

Objavljeno: 19:09h

Carinici su 26. juna 2021. godine u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Kelebija i Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja neprijavljenih cigareta i zaplenili 23.440 komada tog akciznog proizvoda.

Kombi tapaciran cigaretama otkriven je na izlazu graničnog prelaza Kelebija u popodnevnim časovima, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao ''VW Transporter'' bujanovačkih registarskih oznaka.

1 / 6 Foto: Uprava carina

Vozač kombija je rekao da nema ništa da prijavi, ali su iskusnim carinicima za oko zapale nepravilnosti u vezi sa unutrašnjim tapacirungom vozila.

Usledila je detaljna kontrola kojom je otkriveno da je ispod tapacirunga u bočnim stranicama kombija sakriveno 982 paklice krijumčarenih cigareta, od kojih 882 paklice marke ''Winston'', a 100 marke ''Marlboro'' (sve sa akciznim markicama tzv. Kosova).

Istog dana zabeležen je i neobičan slučaj na ulazu graničnog prelaza Gradina, kada su u kombiju iste marke (VW Transporter) koji se iz Bugarske uputio u Nemačku, cigarete otkrivene u jednom jastuku.

Naime, jedna od putnica pomenutog kombija, 61-godišnja bugarska državljanka, je među ličnim stvarima, ali i u jastuku koji se nalazio pored nje sakrila 3.800 komada raznih cigareta.

Reč je o 19 boksova cigareta raznih brendova ''Parliament - Aqua blue'', ''Dunhill'', ''Davidoff - Classic'' i ''Marlboro XL Touch''.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.