ZVEZDAN JOVANOVIĆ PRIMIO POTRESNU VEST U ZABELI! Pogodila ga još jedna SMRT, saučešće izjavio preko Fejsbuka
Zvzedan Jovanović, Foto: Profimedia

ZVEZDAN JOVANOVIĆ PRIMIO POTRESNU VEST U ZABELI! Pogodila ga još jedna SMRT, saučešće izjavio preko Fejsbuka

Na sajtu “crvenih beretki” objavljena je čitulja u kojoj se pripadnici JSO opraštaju od Bracanovićeve sestre, uz potpis “Tvoj čopor”. Uz to su postavili i pesmu

Objavljeno:

Mira Bracanović Jovanović (59), sestra Milorada Bracanovića, bivšeg oficira za bezbednost Jedinice za specijalne operacije (JSO), a kasnije zamenika BIA, preminula je 18. juna nakon teške bolesti, a od nje su se oprostili pripadnici „crvenih beretki”.

Bracanovićeva sestra sahranjena je 22. juna na Novom Bežanijskom groblju, a od nje se, preko supruge, oprostio Zvezdan Jovanović Zveki (56), osuđen da je ubio premijera Zorana Đinđića.

– Miri, poslednji pozdrav od Zvezdana!!! Juče smo se družili, pa eto, još jedna u nizu smrti koja ga je pogodila. Ja sam mu veza sa svetom i nažalost, puno je tužnih vesti koje mu saopštim – napisala je Olivera Lela Jovanović na svom Fejsbuk profilu.

Na sajtu “crvenih beretki” objavljena je čitulja u kojoj se pripadnici JSO opraštaju od Bracanovićeve sestre, uz potpis “Tvoj čopor”. Uz to su postavili i pesmu.

Trese se zemlja od sile neke, jauk se čuje u krvi i blatu, i gaze senke u crnoj noći, hoće da kuju vuka u zlatu.

Iza sebe je ostavila ćerku.

Bracanović je bio osuđen na dve godine zatvora u predmetu Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Kaznu je izdržao u požarevačkoj “Zabeli”.

Bio je najbliži saradnik Milorada Ulemeka Legije i oficir za bezbednost, dok je u JSO, kojim je komandovao Legija, bio oficir za bezbednost u vreme ubistva Stambolića.

U vreme pobune “crvenih beretki”, u novembru 2001. unapređen je u zamenika načelnika BIA. Legija i Bracanović su na brojnim suđenjima izjavljivali da su prijatelji.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.