KRIMINOLOG OBJASNIO ZAŠTO je opala CENA NARKOTIKA! U svetu mafije nastalo ZATIŠJE nakon hapšenja Belivuka?
Hapšenje Velje Nevolje, Foto: Stefan Stojanović

zatišje pred buru?

KRIMINOLOG OBJASNIO ZAŠTO je opala CENA NARKOTIKA! U svetu mafije nastalo ZATIŠJE nakon hapšenja Belivuka?

Čini se kao da je ovo neko zatišje pred buru u svetu mafije, ali kriminolozi imaju objašnjenje za pad cena nedozvoljenih supstanci

Objavljeno:

Nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka kao da se desilo zatišje. Kriminalnih ubistava nema, a pala je cena narkotika na tržištu.

01:55

PALA CENA NARKOTIKA: Nakon hapšenja Belivuka nastalo zatišje u podzemlju?

Čini se kao da je ovo neko zatišje pred buru u svetu mafije, ali kriminolozi imaju objašnjenje za pad cena nedozvoljenih supstanci.

- Droga je pala zato što je ima mnogo, droga dolazi sa svih strana u Srbiju, Srbija je inače tranzitni centar i njoj ne treba velika količina droge kao što recimo treba nekim drugim zemljama. Uzmite recimo koliko treba droge u Nemačkoj koja ima 80-90 miliona, šta je Srbija recimo, 4 miliona, od svega toga uzmite 100 000 onih koji svakodnevno koriste bilo koju supstancu - rekao je za Kurir televiziju kriminolog Božidar Spasić.

Božidar Spasić
foto: Kurir televizija

Sa druge strane, govori se i o lošem kvalitetu droge i da je to takođe uzrok pada cena.

- Prema nekim mojim saznanjima opet je snadbevanje uobičajeno, ali je što je zanimljivo ja sam čuo da je marihuana lošijeg kvaliteta, to znači pretpostavljam da su neki kanali koji su iz Albanije preko Crne Gore dolazili do Beograda da su presečeni - rekao je novinar Miloš Lazić.

Miloš Lazić
foto: Kurir televizija

Cena droge u Beogradu će sa dolaskom leta verovatno da skoči, jer se svi preprodavci u tom periodu sele na primorje, a oštra borba za upražnjeno mesto nakon odlaska Belivuka počeće tek od jeseni, zaključuju stručnjaci.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.