OSUĐEN LEKAR IZ NOVOG SADA: Dobio 7 godina zatvora zbog obljube nad maloletnicom!
Ilustracija/Hapšenje, Foto: MUP Srbije

osuđen pedofil

OSUĐEN LEKAR IZ NOVOG SADA: Dobio 7 godina zatvora zbog obljube nad maloletnicom!

U saopštenju piše i da sud nije cenio kao otežavajuću okolnost da je okrivljeni ranije bio osudjen zbog istovrsnog krivičnog dela jer je ta osuda brisana iz kaznene evidencije

Objavljeno:

Viši sud u Novom Sadu saopštio je danas da je Š.T, za koga su mediji ranije objavili da je lekar iz Novog Sada, prvostepeno osudjen na sedam godina zatvora zbog pedofilije.

On je osudjen za obljubu nad maloletnicom rodjenom 2008. godine, a to krivično delo prema presudi trajalo je od marta 2018. do kraja februara 2020. godine.

U saopštenju piše i da sud nije cenio kao otežavajuću okolnost da je okrivljeni ranije bio osudjen zbog istovrsnog krivičnog dela jer je ta osuda brisana iz kaznene evidencije.

Dodaje se da je sud prihvatio odbranu okrivljenog da je on devojčicu primao u njegovu kuću, da joj je davao na korišćenje svoj mobilni telefon i tablet, da ju je podučavao i sa njom razgovarao.

Precizirano je da je tim veštaka naveo da je Š.T. devojčicu "prevremeno uvodio u svet seksualnosti".

"Razumljivo je da nije bilo drugih lica neposredno prisutnih kada se to dešavalo, te da nema očevidaca samih inkriminisanih dogadjaja, ali to je uobičajeno za ovakva krivična dela. Kako nije bilo fizičkih tragova jer ni nije bila primenjivana sila, nema ni materijalnih dokaza u tom pravcu. To medjutim, ne umanjuje uverenje suda koji je van razumne sumnje utvrdio da su se inkriminisane radnje dogodile", naveo je sud.

Sud je osudjenog obavezao da devojčici, na ime naknade nematerijalne štete isplati iznos od 300.000 dinara, kao i da plati troškove sudskog postupka.

Njemu je produžen pritvor, jer se sumnja da bi mogao da ponovi to delo.

Zbog prirode krivičnog dela, javnost je bila isključena sa glavnog pretresa.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media