ON JE USPEO DA PREŽIVI METKE LUKE BOJOVIĆA: Čovek koji je ulivao strah u kosti ubijen je mučki! (FOTO/VIDEO)
Mihajlo Divac, Foto: Printscreen

užas

ON JE USPEO DA PREŽIVI METKE LUKE BOJOVIĆA: Čovek koji je ulivao strah u kosti ubijen je mučki! (FOTO/VIDEO)

Bio je svestan činjenice da kad jednom zakoračiš u svet beogradskog podzemlja - izlaza nema

Objavljeno:

Jedan od svakako prepoznatljivih likova je Mihajlo Divac zvani Dile - momak koji je svojom pojavom ulivao strah u kosti svojim protivnicima.

Rođeni Novobeograđanin, za njega su važili epiteti kao "srčani bokser" jer je pripadao ekipi sa Zvezdare gde se bavio ovim sportom, zatim "ratnik iz Vukovara", a kasnije i deo novobeogradske ekipe opasnih momaka. Govorilo se da je bio neprikosnoven u reketiranju, da je znao da uđe na neki splav, kaže kako je bez dinara - a da izađe sa nekoliko hiljada maraka.

Bio je svestan činjenice da kad jednom zakoračiš u svet beogradskog podzemlja - izlaza nema:

- Ja ne verujem u to povlačenje - to je priča za neke nabeđene mangupe. Nema tu povlačenja! Čim si jednom počeo da živiš ovakvim životom, živećeš tako dokle postojiš - govorio je.

Poznat po tome što je preživeo ranjavanje Luke Bojovića

U čuvenom filmu "Vidimo se u čitulji" Mihajlo Divac je opisao svoje ranjavanje:

- Reagovao sam kad je on mene pogledao - jebiga - onako provokativno. I onda sam ustao i krenuo prema njemu. I on je ustao. Ja sam napravio dva-tri koraka, a on je pucao u mene sa četiri-pet metara. Prvi metak me je pogodio u stomak - ja sam i dalje išao; drugi metak mi je prošao kroz ruku i stomak - i dalje sam išao prema njemu. Tada sam mu rekao: "Mali, nabiću ti tu utoku u du*e - razumeš." Šta sam trebao? Ovaj me upucao, ova pi*ketina, i šta sam ja trebao?

Nakon toga je govorio:

- To je njegov poraz, ne moj. Nikad ne bih pucao u nenaoružanog čoveka. Ja veoma držim do kodeksa. Sramota je to što je uradio, ali ga razumem, mnogo se uplašio.

Mladić koji je pucao u Divca imao je 19 godina i zvao se Luka Bojović. Kasnije se priključio Arkanovim "tigrovima", a sve ostalo o njemu je već svima poznato.

Divac je preminuo 12. februara 1995. godine. Ubijen je ispred jednog hotela na Novom Beogradu i to sa leđa. Kako se priča, sve se desilo zbog "mrkog pogleda". Zasmetalo mu je kako ga je pogledao bokser Radovan Radusinović. Posle nekoliko razmenjenih reči, u pravcu Radusinovića i njegovog prijatelja ispalio je šest hitaca. Zatim je istrčao napolje, dobacivši svojim prijateljima da beže jer je "izranjavio ljude". Usmrćen je metkom u leđa.

Kada je ubijen - Dile je imao 28 godina.

Poslednji kadar filma "Vidimo se u čitulji" vidimo snimak njegove sahrane.

Bonus video:

Lekar o nesreći na putu od Beške ka Novom Sadu!
00:29

Lekar o nesreći na putu od Beške ka Novom Sadu!

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media