KAKO SE OSEĆA ČOVEK KOJI SAZNAJE DA MU ROĐENA ŽENA SPREMA UBISTVO? Roganović po povratku u Beograd u strahuje
Milovan Roganović, Foto: Foto: Youtube/Kyiv Operativ

NOVI DETALJI

KAKO SE OSEĆA ČOVEK KOJI SAZNAJE DA MU ROĐENA ŽENA SPREMA UBISTVO? Roganović po povratku u Beograd u strahuje

O detaljima inscenirane otmice na ulicama Kijeva i postupku prikupljanja poslednjih dokaza u periodu od 6. do 10. juna, dok se nalazio u policijskoj sigurnoj kući u tom gradu, naš sagovornik kaže "da nema pravo da govori".

Objavljeno:

Daleko je veća gorčina zbog činjenice da mi je dete pod krovom onih koji su želeli da me opljačkaju i ubiju. Nije više ovde u pitanju novac, čak ni glava, već jeza koja danima ne prestaje da me podilazi.

Ovako, za medije, govori Milovan Roganović (57), čija je sudbina ovog juna šokirala javnost u našoj zemlji i Ukrajini. Ovaj poslovni čovek, kako otkrva, stigao je u Beograd posle završene akcije ukrajinske policije i Državnog tužilaštva Srbije koja je trajala praktično od januara ove godine. Nesvakidašnji slučaj, kako očekuje, epilog će dobiti pred domaćim pravosuđem.

Ukazujući da je "zakonski limitiran da svoju priču ispriča do kraja", navodi da se u Ukrajini zadržao nekoliko dana duže, dok tamošnjim istražnim organima nisu dostavljeni svi papiri i dokazi da nije kriminalac, da nije učestvovao u pranju novca ili finansiranju terorizma, nakon što ga je, tvrdi - falsifikovanim papirima optužila supruga Jelena:

- Od oktobra 2020. i zatraženog razvoda ona i njeni pomagači su "proizveli" na desetine lažnih dokumenata, SMS poruka i ličnih pisama kojima je zatrpavala i naša i ukrajinska tužilaštva, centre za socijalni rad, policijske stanice, neretko i zajedničke prijatelje. Do pre nekoliko dana mislio sam da te neistine širi zbog novca koji je pokušavala da iznudi u razvodu, ali ispostavilo se da nije. Na jednoj našoj TV stanici ona i njena majka pojavile su se mašući lažnim papirima o mom krimogenom karakteru, i to u trenutku kada je na sajtu Državnog tužilaštva Ukrajine uveliko stajao dokument koji ih direktno optužuje za planiranje i izvođenje zločina.

Roganović svoju verziju priče potkrepljuje dokumentom ukrajinskog državnog tužilaštva koji, kako kaže, "potvrđuje da su pokušaj njegovog ubistva organizvali supruga Jelena i njen brat Slobodan:

"Angažovanošću tužioca iz kancelarije generalnog tužioca snage bezbednosti su sprečile ubistvo državljanina Srbije... Krajem 2020. supruga oštećenog i njen brat angažovali su državljanina Ukrajine u cilju zaplene vrednosti više od šest miliona dolara... odlučili su da kidnapuju i ubiju državljanina Republike Srbije na teritoriji Ukrajine gde je poslovao... Za likvidaciju državljaninu Ukrajine obećali su stan u Moskvi vredan dva miliona američkih dolara..."

O detaljima inscenirane otmice na ulicama Kijeva i postupku prikupljanja poslednjih dokaza u periodu od 6. do 10. juna, dok se nalazio u policijskoj sigurnoj kući u tom gradu, naš sagovornik kaže "da nema pravo da govori".

- Mogu samo da ne demantujem ono što je ukrajinsko tužilaštvo već saopštilo. Ne mogu da demantujem da su Jelena i Slobodan Sokić osmislili moju otmicu oktobra 2020. Ne mogu da demantujem da sam lane, u decembru obavešten od strane ukrajinske policije da je zločin isplaniran, kao ni to da su tužilaštva dveju država od marta zajedno radila da sve preduprede.

Istina je, tvrdi naš sagovornik, da sam početkom juna u Ukrajinu otišao na poziv tamošnje policije, "jer je pretila opasnost da naručioci zločina promene planove i da moja likvidacija usledi, recimo, u Srbiji".

MOJ NOVAC - GLAVNI MOTIV

- MOTIV za moju otmicu bio je novac. Od avgusta 2020. do danas dete sam video samo u dva navrata. U ovom periodu Jelena je zasipala sudove navodnim dokazima da sam siledžija, kriminalac, da predstavljam i opasnost za dete. Oni koji nas poznaju, znaju istinu, ali za naše centre za socijalni rad i sudove važi Preventivni zakon o zaštiti žena od nasilja prema kojem im se veruje na reč dok sud ne odluči drugačije.

"SUDBINA"

Na pitanje koji bi interes njegova supruga imala da sve to organizuje i učini Roganović, posle kraće pauze odgovara:

- Kada me ubiju, da ljudi koji me ne poznaju, pomisle da sam takvu sudbinu zaslužio!

01:01

STIŽU BOLJI DANI ZA STANOVNIKE PEŠTERA! Grade se putevi, a tu je i struja za najudaljenija sela

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.