ORGANIZOVALI SU MOJE UBISTVO!SRBIN PROGOVORIO O LIKVIDACIJI KOJE JE NAVODNO NARUČILA NJEGOVA ŽENA:Strahujem za dete
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

LIKVIDACIJA

ORGANIZOVALI SU MOJE UBISTVO!SRBIN PROGOVORIO O LIKVIDACIJI KOJE JE NAVODNO NARUČILA NJEGOVA ŽENA:Strahujem za dete

Naveo je da je uveren da će istraga utvrditi tačne činjenice

Objavljeno:

Jelena i Slobodan Sokić, prema tvrdnjama ukrajinske policije, organizovali su moje ubistvo! Rekli su mi da takva činjenica proizilazi iz materijalnih dokaza, koje su tamošnji istražni organi prikupili.

Ovo je izjavio srpski biznismen Milovan Roganović (57), koji je prema tvrdnjama ukrajinske policije, u Kijevu izbegao brutalnu likvidaciju. Navodno, zločin su organizovali njegova supruga i njen rođeni brat.

Roganović je rekao da dolazi u Srbiju ali da se plaši za svoje dete.

- Pristao sam da me "otmu", kako bi im pomogao u istrazi. Ista tvrdnja ponovljena mi je i u tužilaštvu u Kijevu, koje je preuzelo slučaj. Uskoro dolazim u Srbiju, a u ovom trenutku ja jedino strahujem za svoje šestogodišnje dete, koje je pod istim krovom sa ovakvim ljudima - rekao je on za "Novosti".

Naveo je da je uveren da će istraga utvrditi tačne činjenice.

- Uveren sam da će srpska i ukrajinska policija ovaj slučaj da rasvetle do kraja i da će oni koji su mi pripremali smrt, zakonski i da odgovaraju za to - poručio je na kraju Roganović.

Zločin sprečen u zadnji čas

Inače, prema tvrdnjama ukrajinskih medija i portala, koji prenose izjave policijskih zvaničnika, zločin je sprečen u poslednji čas i to zahvaljujući prikrivenom isledniku. Reč je o policajcu koji je infiltriran u jednu ukrajinsku kriminalnu grupu, od koje je traženo da organizuju smrt srpskog biznismena.

- Taj prikriveni islednik je obavestio kolege da se sprema zločin - navodi sagovornik upoznat sa slučajem. - U međuvremenu, pripadnici kriminalne grupe su angažovali plaćenog ubicu i kao avans mu dali 10.000 evra. Ukrajinski istražitelji su tada, u dogovoru sa tužiocem, odlučili da lažiraju otmicu Roganovića i da "glume" mafijaše koji će da ga ubiju.

Fingirano kidnapovanje odigralo se u večernjim satima 7. juna ove godine. Medijima i portalima snimak "otmice" prosleđen je tri dana kasnije, i zatražena je navodna pomoć da se ovaj čin rasvetli. Za to vreme, prema tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika, "kidnaperi" su održavali kontakt sa naručiocima ubistva, kako bi ih identifikovali i razotkrili do kraja.

Kada su istražitelji procenili da je prikupljeno dovoljno dokaza obavestili su javnost o tajnoj operaciji koja je trajala desetak dana. Roganović, koji je pristao na predlog policije da ga "kidnapuju", kako bi došli do materijalnih tragova, ponovo je bio "slobodan".

Ukrajinci su objavili i da bi kriminalna grupa, koja je trebala da ubije Roganovića, bila plaćena stanom u Moskvi, vlasništvo porodice njegove supruge, vrednim oko dva miliona evra. Ukrajinski zvaničnici najavili su da će zatražiti pomoć od srpske policije kako bi ovaj slučaj rasvetlili do kraja.

Nisam pripremala zločin

U javnosti se pojavila Jelena Sokić Roganović, koja je demantovala napise medija i negirala da ima bilo kakve veze sa pokušajem ubistva njenog muža.

Ona je u jutarnjem programu Hepi televizije ispričala da je u toku brakorazvodna parnica. Istakla je da nikada nije bila u Ukrajini, iako je proputovala ceo svet. Roganovićeva supruga je iznela i detalje borbe oko starateljstva nad detetom.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.