SUMNJA SE DA JE VUŠEVIĆ AKTER ZLOČINA U KUĆI STRAVE U RITOPEKU? Priča se da je Džoni postao desna ruka Zvicera
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić/Ana Paunković

jezivo

SUMNJA SE DA JE VUŠEVIĆ AKTER ZLOČINA U KUĆI STRAVE U RITOPEKU? Priča se da je Džoni postao desna ruka Zvicera

Izvor otkriva i da je u vikendici pronađen veliki broj tragova osoba koje još uvek nisu identifikovane.

Objavljeno:

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji se navodno skriva sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, na meti je srpskih istražitelja koji sumnjaju da je učestvovao u zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Kako Kurir saznaje, istražitelji su naložili da se njegov i DNK Luke Cerovića, uporedi sa tragovima nađenim u kući strave u Ritopeku, u kojoj su, prema sumnjama istražitelja, mučeni, kasapljeni, ubijani, a potom mleveni u mašini za meso protivnici kavačkog i klana Veljka Belivuka.

Mesto zločina

- Operativne informacije ukazuju da se Cerović i Vušović skrivaju zajedno sa Zvicerom. Kako njihov biološki materijal već postoji u policijskoj bazi, naloženo je da se on uporedi sa brojnim tragovima koji su pronađeni na mestu zločina u Ritopeku - potvrdio je izvor Kurira.

On otkriva i da je u vikendici pronađen veliki broj tragova osoba koje još uvek nisu identifikovane.

- Tragovi nepoznatih osoba bili su na zidovima, podovima, na nameštaju, ali i na predmetima za koje se sumnja da su korišćeni za mučenje. Takođe, osobe koje još uvek nisu identifikovane, kako se sumnja, vide se na nekim od video snimaka sa sigurnosnih kamera. U tom smislu, istražitelji utvrđuju da li neki od tragova nepoznatih osoba pripada eventualno Vušoviću ili Ceroviću - objašnjava upućeni sagovornik.

Podsetimo, Vušović, zvani Džoni sa Vračara, nedavno je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora. Navodno, on je posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 4. februara, preuzeo rukovodstvo članovima grupe koji su i dalje na slobodi.

- Postoje indicije da je u hijerarhiji kavačkog klana on preuzeo Belivukovo mesto i postao najbliži saradnik Zvicera - objašnjava on.

Prema nezvaničnim informacijama, Vušović je važio za jednog od surovijih pripadnika klana. Navodno, njegovo ime dovodi se u vezu sa nestankom Lazara Vukićevića, koji je poslednji put viđen 16. oktobra prošle godine na Banovom brdu. Vukićevićev DNK navodno je pronađen u kući u Ritopeku, a naložena su dodatna veštačenja kako bi se nesumnjivo utvrdilo da li je on tamo mučen, a potom ubijen.

Sukob i opomena

Lazar Vukićević je široj javnosti postao poznat upravo zbog sukoba sa Vušovićem, koji je prošle godine ispod "poršea" Vukićevićevog oca navodno podmetnuo bombu. U eksploziji niko nije nastradao, a spekulisalo se da je to bila opomena Vukićeviću. - Tri meseca pre eksplozije, Lazar je odslužio zatvorsku kaznu. Sumnja se da je bio u sukobu sa Vušovićem, jer mu je pre izvesnog vremena pucao u noge, zbog čega Vušović i danas šepa. Bio je u sukobu i sa Belivukom, za koga je po gradu navodno pričao "da je običan konobar". U kuću strave je navodno namamljen slikom na kojoj je Belivuk bio vezan. Najverovatnije je mislio da tamo ide da se obračuna sa njim, ne sluteći da nikada živ neće izaći - navodi sagovornik.

Otputovali preko Bosne u Brazil

Nikola Vušović i Radoje Zvicer, prema informacijama bezbednosnih službi zajedno se skrivaju na teritoriji Južne Amerike, odakle vode posao šverca kokaina.

- Zvicer je iz Crne Gore, preko Bosne i Hercegovine, potom Španije došao u Brazil i Dominikansku Repuliku, a na istom području se krije i čovek koji mu je sada desna ruka - Nikola Vušović - prenosi newsbeezer.com.

Ljudi koji ih skrivaju, navodno su stari kontakti vođe kavačkog klana, a sa njima je, kako su otkrili i Luka Cerović, kao i još jedan mladić iz Beograda.

Bonus video:

01:07

HAPŠENJE DIREKTORA U RESAVICI: Policija ga izvela iz DIREKCIJE i ubacila u crnu limuzinu

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.