UBILI POGREŠNOG ČOVEKA - ZBOG ARKANA: Ispalio mu HICE direktno u GLAVU, 1 stvar RAZOTKRILA SVE! (VIDEO)
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Printscreen/Youtube

KOBNO VEČE

UBILI POGREŠNOG ČOVEKA - ZBOG ARKANA: Ispalio mu HICE direktno u GLAVU, 1 stvar RAZOTKRILA SVE! (VIDEO)

Celih 8 godina se tragalo za napadačem koji je pobegao sa mesta zločina, a koji je u begu ostavio ključni trag

Objavljeno:

Telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, Zvonko Mateović bio je kobne večeri 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental" kada je ubijen njegov šef. On je jedini preživeo krvavu likvidaciju u kojoj su pored Arkana ubijena još dvojica njegovih prijatelja, a uspeo je da rani jednog od napadača.

Zvonko je bio jedan od svedoka i trebalo je da svedoči o Arkanovim ubicama 7. februara 2004. pred sudskim većem. U toj nameri pokušali su da ga spreče, tako što je bivši pripadnik JSO poslat u surovu likvidaciju.

Kobnog 6. februara, samo noć pred svedočenje, u bašti kafića "Vizard" u Sremskoj ulici u Beogradu osoba sa crvenim kačketom prilazi Mateoviću i sa udaljenosti od nekoliko metara ispaljuje mu hice direktno u glavu. Međutim, došlo je do greške. Ubijen je Dalibor Mateović, brat Zvonka koji je bio prava meta napadača.

Celih 8 godina se tragalo za napadačem koji je pobegao sa mesta zločina, a koji je u begu ostavio ključni trag. Crveni kačket koji će mu ispasti tokom bega i obračuna sa policajcima koji su pokušali da ga uhvate, bio je trag koji će ga povezati sa ubistvom brata Arkanovog telohranitelja.

Napadač je bio Željko Simeunović, bivši pripadnik crvenih beretki, za koga će se ispostaviti da se sa jednim od atentatora na Arkana, Dobrosavom Gavrićem bio cimer u policijskoj školi u Sremskoj Kamenici i da mu je pomagao da uoči izricanja presude za Arkana, pobegne iz zemlje.

Simeunović je uhapšen zbog pljačke 11 miliona dinara iz menjačnice "Pariz" na Novom Beogradu 2012. godine, a upoređivanjem biloških tragova sa kačketa i pljačkaša menjačnice su se poklopili. Tako su sklopljene kockice i otkriven ubica Dalibora Mateovića.

Šta se dešavalo dan pred suđenje za ubistvo Arkana

Brat Zvonka Mateovića sedeo je za stolom u bašti kafića u Sremskoj u društvu Slaviše Tomića kada mu je prišao Simeunović i ispalio hice direktno u glavu. On se zatim dao u beg Ulicom Carice Milice u kojoj su ga primetili policajci jer su već dobili opis napadača preko radio veze.

Jedan od njih izašao je iz vozila i krenuo prema Simeunoviću uz povike: "Stoj policija!", Međutim, begunac je zapucao, a policajac se bacio između parkiranih vozila, uzvraćajući vatru. Drugi policajac, videvši kolegu kako pada između parkiranih vozila, puca u Simeunovića, koji u tom trenutku posrće i pada na kolovoz dok mu iz ruku izleće pištolj.

Međutim, odmah se podigao, dohvatio oružje i zapucao i u ovog policajca bežeći prema ulici Maršala Birjuzova i školi "Kralj Petar", gde je opet u trku zapucao na policajca koji je pokušavao da ga uhvati. Simeunoviću tada sa glave pada crveni kačket koji će se kasnije ispostaviti kao ključni trag u otkrivanju njegovog identiiteta.

Simeunović je pre nekoliko dana drugi put prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Dalibora Mateovića.

"Dalibor je ubijen samo zato što je moj brat, a prava meta bio sam ja. Ubijen je tačno na dan kada je iz Austrije izručen Dragan Nikolić Gagi. I dan danas dobijam pretnje sa više strana", izjavio je Zvonko na sudu.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.