UHAPŠENI INSPEKTOR najmanje GODINU DANA bio na vezi sa Veljom Nevoljom: PRENOSIO SVE informacije, ugrozio i kolege
Veljko Belivuk, Foto: Stefan Stojanović

novi detalji

UHAPŠENI INSPEKTOR najmanje GODINU DANA bio na vezi sa Veljom Nevoljom: PRENOSIO SVE informacije, ugrozio i kolege

Inspektor Stolić je treći po redu pripadnik SBPOK koji je uhapšen jer je bio u direktnom kontaktu i sarađivao sa Veljkom Belivukom

Objavljeno: 13:52h

Uhapšeni inspektor SBPOK za krvne i seksualne delikte Božidar Stolić bio je na vezi sa Veljkom Belivukom zvani Velja Nevolja u poslednjih najmanje godinu dana, saznaje "Blic". Za to vreme prenosio je sve informacije iz svog odeljenja, MUP-a, ali i istrage u koju je bio uključen, koja se vodi o ovoj kriminalnoj grupi.

Inspektor Stolić je treći po redu pripadnik SBPOK koji je uhapšen jer je bio u direktnom kontaktu i sarađivao sa Veljkom Belivukom. Početkom februara uhapšene su njegove kolege Predrag Lajić, koji je bio načelnika Odeljenja za droge SBPOK, i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge. Prema saznanjima “Blica”, u trenutku hapšenja obojica su bili aktivni policajci, ali je Predrag Lajić oko mesec i po pre hapšenja smenjen. Obojica su bili na visokom položajima na kojima su bili u kontaktu sa drogom.

Sinoć uhapšeni Stolić nije bio na rukovodećoj poziciji, ali je inspektor koji je direktno uključen u istragu o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka njegove desne ruke Marka Miljkovića, a time i njihovog šefa vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Prema saznanjima "Blica" pre hapšenja Belivuka i članova njegove grupe, inspektor za krvne delikte prenosio je sve informacije do kojih je mogao da dođe u svom odeljenju, ali i priče između kolega i razmene informacija o kriminalnoj grupi. Izvor "Blica" kaže da Stolić ne samo što je prenosio operativne podatke, “tasterisao” praktično sve do čega bi došao u MUP, kao uključeni u istragu praktično je sabotirao rad svojih kolega.

- Od razgovora među kolegama, preko konkretnih podataka do praktično sabotiranja istrage - navodi izvor "Blica".

Izvor "Blica" blizak istrazi kaže da je kako se sumnja Stolić javljao do čega se došlo tokom istrage, a to su Belivuk, Miljković i Zvicer koristili kako bi prikrivali dalje tragove i dokaze.

- Pretnje članovima grupe da ne progovore - kaže naš izvor.

Prema nezvaničnim navodima iz istrage Stolić je svojim “angažmanom” ugrozio i živote svojih kolega koji su učestvovali u istrazi.

- Prenosio je sve, pa i imena uključenih inspektora - kaže izvor.

Policajac član Veljine ekipe

Među uhapšenim policajcima koji su direktno pomagali Velji Nevolji i učestvovali u radu kriminalne grupe je i bivši policajac iz Loznice D. S. On je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev, identično kao poznati pevač. Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Belivuk je svim policajcima uzvraćao bogato za usluge i ne samo u novcu. Konkretno za uhapšenog Georgijeva pre pet godina oteo je podrum pića od jednog Lozničanina i dao ga na upravljanje D. S., odnosno sada Georgievu.

Georgijev je uhapšen u Beogradu, a s njim i njegova supruga S. S. koja je jedina uhapšena žena u velikoj akciji MUP i BIA. Među osumnjičenima su i dvojica pripadnika MUP-a kojima se stavlja na teret da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija pripadnika organizovane kriminalne grupe koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.