IMALI TAKTIKU: Otkriveni DETALJI zaplenjene droge na Malti! Kavčani utiskivali ŽIG NA PAKETE
Ilustracija, Foto: AP, Printscreen

RAZOTKRIVENI

IMALI TAKTIKU: Otkriveni DETALJI zaplenjene droge na Malti! Kavčani utiskivali ŽIG NA PAKETE

Šverc droge je finansirao vođa kavčana Radoje Zvicer i šefovi srpskog i slovenačkog ogranka tog klana Veljko Belivuk (35) i Klemen Kadivec (30)

Objavljeno:

Malteška policija pronašla je 740 kilograma kokaina, vrednog 100 miliona evra, u kontejneru sa bananama, a istražitelji sumnjaju da je droga pripadala kavačkom klanu, odnosno slovenačkom ogranku čiji su članovi uhapšeni pre dve nedelje u Sloveniji.

Kako navode, šverc droge je finansirao vođa kavčana Radoje Zvicer i šefovi srpskog i slovenačkog ogranka tog klana Veljko Belivuk (35) i Klemen Kadivec (30).

Kako su lokalni mediji naveli, ogromna količina narkotika otkrivena je na brodu na putu iz Ekvadora ka luci Kopar u Sloveniji.

"Policija je pregledala 1.080 kutija banana, a 37 kutija je sadržalo ukupno 740 paketa kokaina za koji je potom laboratorijski utvrđeno da je vrlo visoke čistoće. Da je ta droga stigla na ulicu vredela bi 100 miliona evra", prenose tamnošnji mediji, kao i da je istragom utvrđeno da iza svega stoji crnogorski kavački klan.

"Na čelu svega navodno stoji Radoje Zvicer, koji je u bekstvu. Ogranak te kriminalne grupe u Sloveniji vodio je Klemen Kadivec, a u Srbiji Veljko Belivuk. Njihov plan je bio da kokain rasture po raznim zemljama, pre svega na teritoriji Nemačke i Austrije. Ulogu u svemu tome imao je i Dario Đorđević Dekster, koji je uhapšen u velikoj akciji policije u Austriji. Deksterovi ljudi su paralelno sa tom akcijom pali i u Beogradu.

Detaljnom istragom utvrđeno je da je kriminalna grupa imala određenu proceduru i šemu po kojoj je radila. Naime, nakon što bi kokain stigao u luku u Sloveniji, deo kriminalne grupe u toj zemlji pretovario bi drogu u druge pakete i na svaki bi utisnula žig sa srpskim grbom sa četiri ocila.

Nakon toga bi paketi bili prevoženi kamionima. Na nedeljnom nivou je to bilo navodno 42 kilograma po turi. Ponekad su to radila istovremeno dva, tri vozila, te je i količina droge bila veća. Ti paketi su potom putovali do Austrije i Nemačke, odakle ih je preuzimao Dekster.

Da podsetimo, Velja Nevolja, Marko Miljković i još 20 pripadnika njihovog kriminalnog klana uhapšeni su 4. februara. Oni se terete da su ubijali, reketirali i preprodavali ogromne količine droge i da su bili ispostava zloglasnog crnogorskog kavačkog klana u Srbiji.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.