UNIŠTIO PET POLICIJSKIH VOZILA?Četiri godine zatvora i drakonska kazna preti učesniku prošlogodišnjih protesta
Policija /Ilustracija, Foto: Profimedia, Dado Djilas

PROTESTI i Neredi

UNIŠTIO PET POLICIJSKIH VOZILA?Četiri godine zatvora i drakonska kazna preti učesniku prošlogodišnjih protesta

Izazivanje opšte opasnosti

Objavljeno:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu, optužni predlog protiv okrivljenog V.T. zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti.

Ovo lice je osumnjičeno da je u toku noći 07/08.07.2020. godine, za vreme protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, prišao službenim vozilima MUP RS koja su bila parkirana na stazi između „Glavne Pošte“ i Crkve „Svetog Marka“, kamenom polomio staklo na ukupno četiri vozila, nakon čega je nepoznatom eksplozivnom materijom izazvao požar na tim vozilima, a koji požar se kasnije proširio na još jedno vozilo MUP RS koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini.

Prvo osnovno javno tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog javnog, glavnog pretresa okrivljenog V.T. oglasi krivim zbog izvršenja napred navedenog krivičnog dela i da ga osudi po zakonu, te da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od najmanje 4 (četiri) godine i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara.

Naime, tokom trajanja protesta ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u noći 07/08.07.2020. godine od strane NN lica izazvan je požar na ukupno pet službenih vozila MUP RS koja su bila parkirana na stazi između „Glavne Pošte“ i Crkve „Svetog Marka“. Operativnim radom pripadnika MUP RS, a po nalogu tužilaštva utvrđen je identitet lica, odnosno da u konkretnom slučaju postoje osnovi sumnje da se u radnjama V.T. stiču svi bitni elementi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti, nakon čega je osunjmičenom V.T. najpre određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, te mu je nakon iznošenja odbrane Rešenjem suda određen pritvor.

U toku dokaznog postupka tužilaštvo je saslušalo pet svedoka, izvršilo uvid u video zapise sa sigurnosnih kamera sa mesta događaja, uvid u foto-dokumentciju, naložilo obavljanje potrebnih veštačenja od strane Nacionalnog centar za kriminalističku forenziku, te izvelo druge dokaze iz kojih proizilazi opravdana sumnja da se u radnjama okrivljenog V.T. stiču svi bitni elementi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.