OGLASIO SE MLADIĆEV SIN PRVI PUT NAKON PRESUDE! Mladićeva žalba odbijena po svim osnovima
Ratko Mladić u Hagu, Foto: Ruptly Printscreen

DOŽIVOTNA ZA GENERALA

OGLASIO SE MLADIĆEV SIN PRVI PUT NAKON PRESUDE! Mladićeva žalba odbijena po svim osnovima

Mladić je osuđen na doživotni zatvor jer je "značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine"

Objavljeno: 16:49h

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove uHagu danas je potvrdilo kaznu doživotnog zatvora nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, potvrdio je Tanjugu njegov sin Darko Mladić.

Ovom pravosnažnom presudom žalbeno veće je, uz suprotno mišljenje predsednice tog petočlanog veća sudije Prisca Matimba Niambe odbilo Mladićevu žalbu po svim osnovima.

Žalbu tužilaštva u odnosu na jedinu tačku optužnice po kojoj je Mladić bio oslobođen za genocid nad muslimanima u šest opština takođe je odbijena.

Darko Mladić
Darko Mladićfoto: Zorana Jeftić

Sudija Niambe je imala suprotno mišljenje u odnosu na druga četiri člana žalbenog veća, u vezi sa svim osnovima žalbe kojima je Mladićeva odbrana osporavala prvostepenu presudu.

Mladić je osuđen na doživotni zatvor jer je "značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.