ODLOŽEN POČETAK IZRICANJA PRESUDE RATKU MLADIĆU! Nakon prekida sudija Niambe nastavila da čita presudu
Ratko Mladić, Foto: Profimedia

šok

ODLOŽEN POČETAK IZRICANJA PRESUDE RATKU MLADIĆU! Nakon prekida sudija Niambe nastavila da čita presudu

Najavljeno je da će problemi brzo biti rešeni

Objavljeno: 15:54h

Na samom početku ročišta za izricanje drugostepene presude nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, došlo je do tehničkih problema u sudnici u vezi sa ozvučnjem.

Zbog toga je prenos sednice prekinut pre nego što je predsednica petočlanog Žalbenog veća Rezidualnog mehanizma za krivične sudove sudija Prisca Matimba Niambe, počela da čita presudu.

Čitanje presude ubrzo je nastavljeno.

U sudnici je i Mladić lično, kao i pravna savetica odbrane Luisa Peta Bagot , dok njegov sin Darko presudu sluša iz posebne prostorije Mehanizma u Hagu.

Prenos ove sednice emituje se sa pola sata zakašnjenja. Čitanje presude počelo u 15 sati, a javnost može da je preti od 15:30.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, čiji je rad nasledio Mehanizam, Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor, nakon čega su i odbrana i tužilaštvo izjavili žalbe na tu odluku.

Žalbeno veće može prvostepenu presudu da potvrdi u celosti, da je preinači u pojedinim deloima ili u pogledu kazne ili da je ukine u celosti i naloži ponavljanje suđenja.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media